BIST9.464,24%-0,63
USD32.5999%0.22
EURO34,8029%0.34
ALTIN2.495,75%0.45
Gündem

İlyas Salman'ın skandalları bitmek bilmiyor!

İlyas Salman'ın bir röportajda kullandığı ifadeler Twitter'da tepkilere sebep oldu. İlyas Salman, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan neden ödül almayacağını 'Çünkü O ödülü, akılsız halkın verdiği oylarla aldı' sözleriyle açıkladı. Daha öncede İslam'a hakaret eden İlyas Salman'ın ilk skandalı bu değil.

Abone OlGoogle News
25 Ocak 2021 15:58

İlyas Salman bu seferde Cumhurbaşkanı ödülleri ile alakalı sorulan soruya halka 'Akılsız' diyerek sataştı. Türk halkının izlenmeleri sayesinde bugün konuşma hakkını kendinde bulabilen İlyas Salman'ın nankörlüğü pes dedirtti.

İlyas Salman'a twitterda tepkiler çığ gibi büyümeye devam ediyor: 

@furfinonacci: ''İlyas Salman kendisini şöhret yapan halkın da , aynı halk olduğunun farkında mı acaba? Cennet/Cehennem görüşü ise kendisini bağlar. Neticede adı üzerinde, ''inanç''... '' 

@eminpazarci: ''Bunlar kendilerini ne sanıyor? Halka ''akılsız'' diyor. Erdoğan ödül verse almaya gitmeyeceğini söylüyor. İlyas Salman ve ödül! Sanat alanında olmaz, olamaz. Ama seviye düşürme ve kirletme gibi kategorilerde ödüller verilebilir kendisine.

 

@Mibrahimoglu: ''Millette "akılsız halk" diyen İlyas Salman "cennet ve cehennemin varlığına inanmıyorum, eğer varsa ben cehenneme gitmek istiyorum" diyor. ilyas salman öldüğünde bizde gönül rahatlığıyla "ateşin bol mekanın cehennem olsun" diyeceğiz.''

 

İlyas Salman geçmiş skandalları

  • İlyas Salman, "Bostancı Camii'nden çağırıp 'vaaz verir misin?' deseler gidip komünist manifesto'yu arapça okurum" diyerek islamiyet'in değerlerine saldırdı.
  • Salman daha önceden de birçok defa vatandaşlara hakaret etti.
  • İlyas Salman açıklamalarına bir yenisini daha ekledi. Her fırsatta islam’a saldırmayı gelenek hale getiren İlyas Salman, Posta Gazetesine verdiği açıklamalar ile islamiyetin değerlerine hakaret etti. Yakın zamana kadar FETÖ’cü olduğu ortaya çıkan Türk Solu’nda yazılar yazan İlyas Salman, “Bostancı Camii’nden çağırıp vaaz verir misin deseler gidip komünist manifestoyu arapça okurum” dedi.
  • İslam düşmanı bu açıklamaları toplumun büyük kesimi tarafından tepkiyle karşılandı. Halkın değerlerine hakaret etmeyi görev addeden İlyas Salman, bu milletin hafızasına islam düşmanlığı ile kazındı. İlyas Salman, 2010 yılında müslüman olmadığını “islamı kabul etmiyorum” sözleri ile ilân etmişti.
  • Salman aynı açıklamasında Ak Partiye oy veren yüzde 47’lik kesime aptal diyerek hakaret etmişti.
  • İlyas Salman, 2012 yılında ise Antalya Film Festivalinde yaptığı konuşmada anayasa referandumuna evet diyen vatandaşlara “sığır” diyerek alçak yüzünü kameralar önünde sergilemişti.
  • İlyas Salman, okullarda din dersine de karşı çıkarken yine müslümanlara hakaret etti. İlyas Salman, kamuoyunun gözü önünde islama ve müslümanlara hakaret ediyor, bununla da yetinmiyor ülkenin yarısına da hakaret üstüne hakaret yağdırıyor.

İlyas Salman Kimdir?

İlyas Salman, 1954 yılında Malatya ilinin Arguvan ilçesi Asar Köyü'nde doğdu. Aslen Arguvan, Malatyalıdır. Arguvan ilçesi Asar köyü nüfusuna kayıtlıdır. Malatya Turan Emeksiz Lisesi'nden mezun oldu, konservatuarda eğitim görürken son sınıfta okuldan kovuldu. Oyunculuğa İstanbul Belediyesi Şehir Tiyatrosu'nda başladı. Uzun yıllar sinema oyunculuğu yaptı. Sinemada köylü tiplemeleri ile tanındı.

Uzun yıllardır oynadığı Kürt tiplemeleri yüzünden Kürt olarak kabul edildi ve bunu açıkça yazanlar da olmuştur. Ancak 2007 yılında kendi yazısında ve kitabında Türkmen Alevisi olduğunu belirtti. Annesi Hafize hanım, babası Vahap Salman'dır. Salman, Sinema oyunculuğunun yanı sıra yönetmenliğini yaptığı iki sinema filmi bulunmaktadır. Ayrıca çeşitli tarzda şiirleri ve türkü albümleri bulunmaktadır. Ankara Birlik Tiyatrosu'nda 1997'den 2000 yılına kadar sahneye çıkmıştır.
 Son olarak Hasretim Sansürlüdür isimli bir şiir kitabı ve Türksolu dergisindeki makalelerinden oluşan Kırmızı Beyaz isimli bir kitabı çıkmıştır. İlyas Salman, son olarak 2012 yılında Lal Gece adlı filmde başrolde oynadı.

 

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar