BIST9.043,91%2,69
USD32.3298%0.12
EURO35,0918%0.06
ALTIN2.298,07%0.90
Gündem

Erman Toroğlu hakkında bir suç duyurusu daha

Kocaeli'deki roman dernekleri, futbol yorumcusu ve eski hakem Erman Toroğlu'nun bir televizyon programında Roman vatandaşları ilgilendiren sözleri nedeniyle suç duyurusunda bulundu.

Abone OlGoogle News
11 Ocak 2021 16:29

Kentteki Roman sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, ortak suç duyurusu dilekçesini Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığına verdi.

Romanlar Konfederasyonu Başkanı Ahmet Çokyaşar, dernekler adına yaptığı basın açıklamasında, önceki gün bir futbol programında spiker tarafından uyarılmasına rağmen Erman Toroğlu'nun kullandığı ifadelerin Türkiye'de yaşayan Roman vatandaşları rencide ettiğini söyledi.

Toroğlu'nun "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçunu düzenleyen Türk Ceza Kanununun 216'ncı maddesini açıkça ihlal ettiğini savunan Çokyaşar, söz konusu maddeye istinaden Toroğlu hakkında suç duyurusu yaptıklarını kaydetti.

Kimsenin kimseye üstünlüğü olmadığını vurgulayan Çokyaşar, "Milli birlik ve gayretlerin içerisinde Türkiye Cumhuriyeti'ndeki bütün Roman vatandaşları, devletine ve milletine bağlı olarak yaşamıştır. Hiç kimse bizi ayrıştıramayacaktır. Bu ülkede yaşayan diğer insanlar gibi hepimiz bir ve beraberiz. Artık bunları görmek ve yaşamak istemiyoruz." dedi.

Çokyaşar, çok üzüldüklerini, gereğinin yapılmasını istediklerini belirterek, bundan sonra Erman Toroğlu'nu spor yorumcusu olarak görmeyeceklerini ve izlemeyeceklerini kaydetti.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar