BIST9.079,97%3,10
USD32.3674%0.07
EURO35,0089%-0.02
ALTIN2.324,85%0.19
Gündem

Türk Kızılay'a Suriye'de Hain Saldırı

Suriye'de yardım görevi yürüten Kızılay aracına seyir halindeyken saldırı düzenlendi. 1 Kızılay Personeli Şehir oldu, 1 personel yaralandı.

Abone OlGoogle News
14 Eylül 2020 16:12

Suriye’nin kuzeyinde seyir halindeki Türk Kızılay aracına düzenlenen silahlı saldırıda bir Kızılay personeli şehit oldu, bir personel yaralandı.

Suriye'nin kuzeyinde görevli Türk Kızılay ekibinin bulunduğu araca düzenlenen silahlı saldırıda, bir personel şehit oldu, bir personel de yaralandı.

ÇAPRAZ ATEŞ AÇILDI

Türk Kızılay'dan yapılan açıklamaya göre, üzerinde ve tavanında belirgin bir şekilde Kızılay amblemi bulunan seyir halindeki Türk Kızılay aracına, Çobanbey- El-Bab arasında, plakasız iki araç içeresinden yüzleri maskeli ve kamuflaj kıyafetli kişiler tarafından çapraz ateş açıldı.

Saldırı sonucu araçta bulunan Kızılay El-Bab Sevgi mağazasında çalışan bir Türk Kızılay personeli şehit oldu, bir personel de yaralandı. Bir kişi de saldırıdan yara almadan kurtuldu.

Çobanbey'de tedavi altına alınan yaralı personelin hayati tehlikesinin bulunmadığı ve ilk tedavisinin ardından Türkiye'ye sevk edileceği belirtildi.

KIZILAY BAŞKANI BÖLGEYE GİTTİ

Saldırı haberi üzerine bölgeye giden Türk Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, "Uluslararası hukukla korunması gereken, üzerinde belirgin bir şekilde Kızılay amblemi taşıdığı için uluslararası insancıl hukuka göre dokunulmazlığı bulunan Kızılay personeline yapılan alçakça saldırıyı şiddetle kınıyorum. Ülkemizin de çabalarıyla saldırganların en kısa zamanda yakalanacağına inanıyorum. Tüm Kızılay camiasına başsağlığı diliyorum." ifadelerini kullandı.

ŞEHİT OLAN PERSONELİN CENAZESİ KİLİS'E GETİRİLDİ

Suriye'nin kuzeyinde Türk Kızılay aracına düzenlenen silahlı saldırıda şehit olan personelin cenazesi Kilis'e getirildi, yaralı personel tedavi altına alındı.

Saldırıda şehit olan Kızılay personelinin naaşı ambulansla Çobanbey Gümrük Kapısı'na, buradan da Kilis Devlet Hastanesine götürüldü.

112 Acil Servis ambulansıyla aynı hastaneye getirilen yaralı Kızılay personelinin tedavisine başlandı.

ŞEHADET HABERİ DÜZCE'DEKİ BABAEVİNE ULAŞTIRILDI

Saldırıda şehit olan Mehmet Arif Kıdıman'ın (40) şehadet haberi, Düzce'deki babaevine ulaştırıldı.

Kıdıman'ın şehadet haberi, Bahçeşehir bölgesindeki Bahçelievler Mahallesi'nde bulunan babaevine giden Düzce Vali Yardımcısı Süleyman Hurrem Aksoy, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Mustafa Çetinkaya, İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Akkaplan, Türk Kızılay Düzce Şubesi Başkanı Halil Aydın ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Zeki Yıldırım tarafından anne Emine Kıdıman'a iletildi.

Şehit Kıdıman'ın evinin bulunduğu sokağa Türk bayrakları asıldı.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar