BIST14.734,50%-0.63
USD46.4409%-0,01
EURO53,2878 %0.14
ALTIN6.205,50 %-1.30
Gündem

2026 YKS'nin ilk oturumu sona erdi; adaylar aileleriyle buluştu

Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ilk oturumu Temel Yeterlilik Testi (TYT) sona erdi. Saatlerce çocuklarını bekleyen aileler, sınavdan çıkan öğrencileri alkışlarla karşılarken, adaylar ise arkadaşlarıyla bir araya gelerek sınavı değerlendirdi.

Abone OlGoogle News
20 Haziran 2026 16:59

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ilk oturumu Temel Yeterlilik Testi (TYT) sona erdi. 7 bin 202 bina ve 134 bin 675 salonda gerçekleştirilen ilk oturumda 340 bin 321 kişi görev aldı. İlk oturumun bitmesiyle birlikte sınav merkezlerinin önünde bekleyen aileler, öğrencileri alkışlarla karşıladı. Yaklaşık 2 saat 45 dakika süren sınavın ardından İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampüsü'nden çıkan adaylar, aileleriyle sarılarak sınav stresini geride bıraktı. Bazı veliler çocuklarına moral verirken, bazı öğrenciler ise arkadaşlarıyla bir araya gelerek sınavı değerlendirdi.

Sınav sonrası açıklamalarda bulunan adaylar, soruların genel olarak önceki yıllara göre daha kolay olduğunu belirtirken yarın gerçekleştirilecek Alan Yeterlilik Testleri'ne (AYT) odaklanacaklarını söyledi.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar