BIST13.112,31%1.36
USD44.6088%0,08
EURO51,5111 %-0.01
ALTIN6.654,12 %-0.11
Gündem

Bahamalar'daki köpek balıklarında kokain tespit edildi

Bahamalar'da üç tür köpek balığında değişken seviyelerde kokain, kafein, diklofenak ve asetaminofen kirleticileri saptandı.

Abone OlGoogle News
07 Nisan 2026 07:19

Environmental Pollution dergisinde yayımlanan bilimsel araştırmada Karayipler ülkesi Bahamalar'da yaşayan Karayip resif, Atlantik hemşire ve limon köpek balığı türlerinin analiz edildiği bildirildi.

Ülkenin özellikle turistik kesimlerinde yaşayan bu üç türden toplam 85 köpek balığında değişken seviyelerde kokain, kafein, diklofenak ve asetaminofen dahil 'yeni ortaya çıkan kirleticilerin' saptandığı aktarıldı.

"CENNETTE UYUŞTURUCU"

Turizm sektörünün doğal ekosistem üzerinde etkilerinin vurgulandığı araştırmada tatil evleri ve kiralık mülk sayısındaki artışın 'yerel atık suyun hacmini ve kimyasal karmaşıklığını önemli ölçüde artırdığı' belirtildi.

Söz konusu bulguların 'Bahamalar'da görünürde bozulmamış kabul edilen ekosistemlerde ortaya çıkan kirlilik risklerini' vurguladığı aktarıldı.

"Cennette uyuşturucu: Bahamalar'daki köpek balıklarında kafein, kokain saptandı" başlıklı araştırma, derginin çevrim içi paylaşılan Mayıs 2026 baskısında yayımlandı.

'Yeni ortaya çıkan kirleticiler' terimi çevresel gözlemlerde saptanan, ekolojik veya insan sağlığı üzerinde etkilere neden olabilecek ve çevre yasalarınca düzenlenmeyen kirleticileri tanımlamak için kullanılıyor.

 

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar