BIST13.092,93%-1.45
USD44.1951%0,12
EURO50,4914 %-0.74
ALTIN7.136,03 %-0.98
Gündem

İsrail füzesinin TIR’ına isabet etmesi sonucu ölen Fırat için mevlit okutuldu

İran’da kullandığı TIR'a İsrail füzesinin isabet etmesi sonucu hayatını kaybeden Hüseyin Fırat (29) için memleketi Hatay’da mevlit okutuldu.

Abone OlGoogle News
15 Mart 2026 17:21

Hataylı TIR şoförü Hüseyin Fırat, İstanbul’dan aldığı yükü Afganistan’a teslim ettikten sonra Türkiye’ye dönmek üzere yola çıktı. Aralarında babası Coşkun Fırat’ın da bulunduğu 15 Türk TIR’ı ile birlikte 5 Mart’ta İran’a giren Hüseyin Fırat’ın aracına İsrail tarafından atılan füze isabet etti.

Kazvin eyaletini geçerek Zencan kentine doğru ilerlediği sırada saldırıya uğrayan Fırat’ın kullandığı TIR alev aldı. TIR’dan yaralı olarak kurtarılan Hüseyin Fırat, kaldırıldığı Zencan Hastanesi’nde 12 Mart’ta hayatını kaybetti. Dışişleri Bakanlığı’nın devreye girmesiyle memleketi Hatay’ın Reyhanlı ilçesine getirilen Hüseyin Fırat’ın cenazesi, Mezarlık Kompleksi’nde düzenlenen törenin ardından toprağa verildi.

Fırat’ın İsrail füzesiyle vurulduğu TIR ile saldırının gerçekleştiği bölgeye ait görüntüler ortaya çıktı. Görüntülerde, TIR'ın şoför mahallinin büyük hasara uğradığı yer aldı.

Hüseyin Fırat için ilçedeki evlerinin önünde ailesi tarafından mevlit programı düzenlendi. Çok sayıda mahallelinin katıldığı programda Kur’an-ı Kerim okunarak, Fırat için dualar edildi. Hüseyin Fırat’ın ailesi mevlide katılanların taziyelerini kabul etti.

 

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar