BIST10.891,42%0,18
USD32.9477%35.7487
EURO35,7982%42.3152
ALTIN2.529,05%0.85
Gündem

Erdoğan'ın diplomasi trafiği başladı! 4 büyük görüşme yapılacak

Seçim maratonunun geride kalmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yoğun bir diploması trafiğine girmesi bekleniyor.

Abone OlGoogle News
02 Nisan 2024 09:37

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 22 Nisan'da Irak'a, 9 Mayıs'ta ise ABD'yi ziyaret edecek. Her iki görüşmede de ikili ilişkiler ve terörle mücadele işbirliği ele alınacak.

Yerel seçimin tamamlanmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yoğun diplomasi programı da başladı. Bu kapsamda çeşitli dünya liderleri ile bir araya gelecek olan Recep Tayyip Erdoğan, çeşitli ilişkiler adına görüşmeler yapıyor olacak. Alınan bilgilere göre Şubat ayındaki görüşmenin ertelenmesi üzerine Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Nisan ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmek üzere Türkiye’ye gelecek. Aynı ay içerisinde Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi de Ankara’ya ziyarete gelecek. 

Bu yıl 12 yılın ardından Şubat ayında Kahire’ye giden Erdoğan, Sisi ile görüşmüş, bir de Türkiye’ye davet etmişti. 12 yılın ardından dönüm noktası olacağı tahmin edilen görüşme davetine Sisi de “sabırsızlıkla bekliyorum” yanıtını vermişti. 

Yunanistan ile görüşme var! 

Öte yandan Almanya’nın Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier de Nisan ayının sonunda Türkiye’ye geleceği öğrenilirken, bu ziyaretin de 10 yıl aradan sonra gerçekleşecek olması büyük önem taşıyor. Mayıs ayında ise Yunanistan’ın Başbakanı Kiryakos Miçotakis Türkiye’ye gelecek. Erdoğan ile geçtiğimiz yıl Aralık ayında yapılan ziyarette iki ülke arasında bahar dönemi başlamış, bir de Yunan adaları için kapıda vize uygulaması başlatılmıştı. Şimdi ise yeni gelişmelerin yaşanması bekleniyor. 

Nisan’da kritik Irak ziyareti! 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Nisan ayı içinde Irak’a yapacağı ziyaret ise büyük önem taşıyor. Türkiye-Irak Güvenlik Mekanizması Görüşmesi’nin ardından Irak, PKK terör örgütünü “yasaklı örgüt” olarak tanımlamış ve tarihi bir adım atmıştı. Bu önemli adımın ardından Erdoğan’ın iki ülke arasındaki bölücü terör örgütüne yönelik harekat düzenlenmesine dair görüşme yapacağı tahmin ediliyor. 

Bu gelişmelerle birlikte terör örgütü PKK’nın Irak’taki desteğini kaybetmesini amaçlayan Türkiye, “ortak operasyon merkezi” kurmak adına temaslarına da devam ediyor. Ayrıca Irak ziyaretinde terörle mücadelenin yanı sıra su, tarım, sınır kapıları gibi çeşitli işbirliklerinin yapılması bekleniyor. 

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar