BIST10.891,42%0,18
USD32.9477%35.7487
EURO35,7982%42.3152
ALTIN2.529,05%0.85
Gündem

Sirkeci-Kazlıçeşme tren hattı açıldı! İlk sefer Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan

İstanbul'da metrobüs ve metro hatlarının adeta çökme noktasına geldiği gün Ulaştırma Bakanlığı tarafından yapılan yeni bir proje İstanbul'un hizmetine sunuldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ulaştırma Bakanı Uraloğlu ve Murat Kurum, ilk sürüşte vatman koltuğundaydı.

Abone OlGoogle News
26 Şubat 2024 13:51

Kent hafızasında yer eden emektar banliyö tren hattı yenilendi. Modern altyapıyla yeniden inşa edilen 8.3 km'lik Sirkeci - Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı bugün hizmete başlayacak. Sahil şeridinde yapılan ve bu hatta paralel ilerleyen bisiklet ve yaya yolları da İstanbullular için keyifli bir ulaşım güzergahı olacak.

Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem ve Yaya Odaklı Yeni Nesil Ulaşım Projesi tamamlandı. Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı törenle hizmete girdi.

İLK SEFER ERDOĞAN'DAN

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün hizmete alınan Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı'nda banliyö treninin ilk seferini yaptı. Erdoğan Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı'nda tren kullandı.

8 İSTASYONDAN OLUŞUYOR

Sirkeci ile Kazlıçeşme arasında atıl vaziyette duran 8,3 kilometrelik hat gerekli iyileştirme ve değişimler yapılarak 8 istasyonla tekrardan kullanıma hazır hale getirildi. Bu proje, bir raylı sistem projesi olmasıyla birlikte kapsamında yer alan 7 bin 300 metre bisiklet yolu, 7 bin 300 metre yaya yolu, 10 bin 120 metrekare meydan ve rekreasyon alanları, 6 bin metrekare kapalı sosyal kültürel alan, 74 bin metrekare yeni yeşil alan, 3 yaya üst geçidi, 22 kara yolu ve yaya alt geçidi, Yedikule, Kocamustafapaşa, Yenikapı, Kumkapı olmak üzere 4 tescilli istasyonu, Sirkeci ve Cankurtaran olmak üzere 2 yenilenecek istasyonu ve Kazlıçeşme ile Cerrahpaşa'daki 2 istasyonu ile İstanbul halkına ulaşım ihtiyacının yanı sıra sosyokültürel, turizm, ekolojik, rekreasyon, spor, gezinti, bisiklet, scooter gibi imkanlarla da hibrit karakterde yeni nesil ulaşım projesi oldu. Ayrıca, Samatya ve Cerrahpaşa'da, sahil yolunu Samatya ve Cerrahpaşa hastanelerini bağlayan kavşak modernize edilerek alt geçit gabarisi de yükseltildi ve yeniden inşa edildi.

YEŞİL ALAN KAZANDIRILDI

215 bin metrekarelik Sirkeci-Kazlıçeşme hattının çalışma alanının 92 bin 450 metrekaresini (yüzde 43) demir yolu ulaşımına, 122 bin 550 metrekaresini ise yaya yürüme alanı, bisiklet, scooter parkuru, dinlenme, rekreasyon alanları olarak düzenlendi. 122 bin 550 metrekare alanı vatandaşlarımızın yaya olarak kullanımına açılmak suretiyle şehrin kalbinde büyük bir yeşil alan kazandırıldı.

SÜRE 20 DAKİKA OLACAK

Sirkeci liman bölgesindeki yeni demir yolu hattı sayesinde Sirkeci ve Haydarpaşa limanları arasında ulaşım ve koordinasyon sağlanacak. Yenilenen Sirkeci, Cankurtaran istasyonları da tamamlandı. Yine toplamda 26 sanat yapısındaki çalışmalar bitirildi. Sinyalizasyon ve elektrifikasyon imalatları ve bisiklet-yürüme yolu imalatı ve peyzaj işleri tamamlandı. Sirkeci-Kazlıçeşme Hattı tek yönlü sefer süresi 20 dakika olacak.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar