BIST9.079,97%3,10
USD32.3678%0.07
EURO35,0291%0.03
ALTIN2.322,24%0.08
Gündem

Savcı Sayan’dan ‘kalaşnikof’ açıklaması, Kılıçdaroğlu’na flaş davet! “Saldırı girişimi oldu”

Çevresinde silahlı kişilerle yürürken çekilen görüntüleriyle ilgili eleştirilere yönelik açıklamada bulunan Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, bir grup tarafından saldırı girişimi olduğunu ve silahların da tedbir amaçlı kullanıldığını belirtti. Öte yandan Sayan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu çay içmeye davet etti.

Abone OlGoogle News
28 Temmuz 2022 19:13

Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, çevresinde silahlı kişilerle yürürken çekilen görüntüleriyle ilgili eleştirilere yönelik açıklama yaptı. Kendisinin de olduğu asfaltlama çalışması yapılan alanda yardımcısına ve personeline yönelik saldırı girişiminde bulunulduğunu, görüntülerin de güvenliğinden sorumlu kişilerce güvenlik çemberi oluşturulduğu anlara ilişkin olduğunu belirten Sayan, “Olayın Ağrı Spor ile ya da bahsedildiği gibi Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ağrı'ya gelişiyle ilgisi bulunmamaktadır.” dedi. Sayan, bugün kente gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu çay içmeye davet etti.

Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan’ın çevresinde silahlı kişilerle yürürken çekilen görüntüleri, sosyal medyadan paylaşıldı. Paylaşımlarda, Ağrı 1970 Spor Kulübü Başkanı Mehmet Yıldırım ile kulübün onursal başkanı Savcı Sayan arasında tartışma çıktığı, Sayan ve korumalarının darbedildiği gerekçesiyle şikayetçi oldukları belirtildi. Olayın ardından Sayan ve korumalarının ellerinde Kalaşnikof silahlarla sokakta yürüyüş yaptığı ileri sürüldü.

“Bir grup tarafından saldırı girişimi oldu”

Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, iddialarla ilgili açıklama yaptı. Başkan Sayan, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Murat Mahallesi'nde belediyemizin asfaltlama çalışmaları yaptığı ve benim de orada bulunduğum bir yerde Belediye Başkan Yardımcıma ve personelimize bir grup tarafından saldırı girişimi olmuş ve orada bulunan güvenlik güçleri arkadaşlarımız olaya müdahale ederek olayları yatıştırmış, saldırgan grubu gözaltına almıştır. Daha sonra benim bulunduğum alanın etrafında güvenliğimden sorumlu kişiler tarafından bir güvenlik çemberi oluşturmuş olup güvenlik tedbirleri artırılmıştır. Söz konusu art niyetli kişilerce ve sözde medya kuruluşları tarafından yapılan haberlerin tamamı yalan haber olup asılsızdır. Olayın Ağrı Spor ile ya da bahsedildiği gibi Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ağrı'ya gelişiyle ilgisi bulunmamaktadır. Bunlar tamamen algı yaratma ve yalan haberle partimizi ve belediyemizin hizmetlerini yıpratma amaçlı, kasıtlı bir merkezden yönetilen ve yapılan haberlerdir.”

“Ağrı’ya hizmet etmeye devam edeceğim”

Ağrı’ya hizmet etmeye devam edeceğini belirten Savcı Sayan, “Göreve geldiğim günden bugüne kadar defalarca gerek terör örgütlerinden ve gerekse onların yandaşlarından ve sempatizanlarından aldığım onlarca tehdide rağmen bu şehre hizmet etmeye, partimizi ve hizmetlerini ve kucaklayıcı hizmet anlayışını her köşeye taşımaya, ulaştırmaya gayret ettim, edeceğim. Otobüs giremeyen mahallelere otobüs gönderdim, yaktılar yine gönderdim. 'Giremezsin hiçbir siyasetçi gitmedi' dedikleri mahallelere, köylere gittim, yine gideceğim. Hizmetimizi ne tehditler ne de başka hiçbir güç engelleyemez. AK Parti'mize yüzde 56 oy vererek beni hizmetkar seçen Ağrı halkının yanında olmaya ve onlara hizmet etmeye devam edeceğim. Hiçbir tehdit Sayın Genel Başkanı'mızı yolundan etmediği gibi parti neferlerini de yolundan etmeyecektir. Biz gönül yolculuğunun yolcusuyuz durmak yok yola devam" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu'nu çaya davet etti

Bu arada, Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, bugün kente gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu çay içmeye davet etti. Başkan Sayan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Kılıçdaroğlu bugün ilimizde olacakmış. Vakitleri olursa çay içmeye bekleriz. Ağrı misafirperverdir" dedi.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar