BIST9.079,97%3,10
USD32.3674%0.07
EURO35,0089%-0.02
ALTIN2.324,85%0.19
Gündem

Başkan Erdoğan açıkladı! "Türkiye'nin geleceğine yapılan en büyük yatırım"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Üsküdar Burhan Felek Stadyumu'nda 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Karne Dağıtım Töreni'nde açıklamalarda bulundu.

Abone OlGoogle News
17 Haziran 2022 11:45

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Karne Dağıtım Töreni'nde önemli açıklamalarda bulundu.

İşte Başkan Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Sevgili öğrenci kardeşlerim, çok değerli öğretmenlerimiz, eğitim camiamızın kıymetli mensupları sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Bugün tamamladığımız 2021-2022 eğitim öğretim yılının ülkemiz, milletimiz ve tüm öğrencilerimiz için hayırlı olmasını diliyorum.

'BU STADYUMUN HATIRALARI VAR BENDE'

Önümdeki alanı görünce gençlik yıllarım aklıma geldi. Bu stadyumda çok top oynadım ve bu stadyumun hatıraları var bende. Sakatlandığımız zamanlar oldu ama o heyecanı yaşamak, bir taraftan da öğrencilik hayatımızı devam ettirmek bizde farklı anılar bıraktı.

Gerçekten bu kadar kısa zamanda nasıl hazırlandınız, gerçekten takdire şayan. Bize Türk klasik müziğinden sunduğunuz parçalarla bundan sonraki süreçte de değişik yerlerde bu sunumları birlikte yapmakta fayda var. Eğitim öğretim yılı boyunca fedakarca görev yapan öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Şartları zorlama pahasına çocuklarının eğitiminden taviz vermeyen anne babaları da buradan kutlamak istiyorum. Eğer saygıdeğer hocalarımız uygun bulurlarsa öğrencilerimiz bulundukları yerde oturabilirler. Çimde oturmak da gayet güzeldir.

'YARININ TÜRKİYE'SİNİ BU ÇOCUKLAR, GENÇLER İNŞA EDECEK'

Her eğitim öğretim yılı sonunda zihni açık, ufku geniş, bilgili nesillerin yetiştiğini görmenin bahtiyarlığını yeniden yaşıyoruz. Yarının mühendisleri, doktorları, öğretmenleri bugün karne alan çocuklarımızın arasından çıkacak. Yarının Türkiye'sini gözlerinin parıltısı kalbimizi ısıtan bu çocuklar, gençler inşa edecek. Bunun için tam 20 yıldır önce eğitim öğretim diyoruz.

Bunun için eğitim öğretimi her işin başı olarak görüyoruz. Eğitim öğretime harcanan her kuruşun Türkiye'nin geleceğine yapılan en büyük yatırım olduğunu düşünüyoruz. Tüm çocuklarımız okusun istiyoruz. Bu amaçla eğitimin kalitesini artırmak, eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak amacıyla çok yönlü bir mücadelenin içindeyiz. 

'ÖĞRENCİ SAYISI EN FAZLA ARTAN ÜLKEYİZ'

81 vilayetimize çok sayıda eğitim kurumu kazandırdık. Yurtlarıyla, pansiyonlarıyla, spor salonlarıyla ülkemizin eğitim altyapısını tamamen yeniledik. Maddi durumu sınırlı ailelerimize verdiğimiz desteklerle çocuklarını okula göndermesini teşvik ettik. Şayet eğitim bütçemizi 10,3 milyar lira seviyesinden bugünkü 274,3 milyar lira seviyesine çıkarmasaydık, öğretmen kadromuzu 730 bin yeni atamayla güçlendirmeseydik, 2002'den beri eğitim öğretime gereken önceliği vermeseydik biz de diğer ülkeler gibi salgın döneminde çok büyük zorluklarla karşılaşırdık. Öğrenci sayısı en fazla artan ülke olmamıza rağmen, kalite göstergelerinde en yüksek artış gösteren ülkelerden biriyiz. Ders kitaplarını ücretsiz dağıtarak vatandaşlarımızın sırtındaki büyük bir yükü kaldırdık. Öğrencilerimize ulaştırdığımız kitap sayısı 4 milyar adedi buldu.

'HEDEF SENE SONUNA KADAR 100 MİLYON YARDIMCI KAYNAK'

Yardımcı kaynak sorununu da çözdük. Artık yardımcı kaynaklar da ücretsiz bir şekilde öğrencilerimize ulaştırılıyor. Sene sonuna kadar 100 milyon yardımcı kaynağı öğrencilerimizle buluşturmayı hedefliyoruz. Her yerde matematik anlayışıyla matematik seferberliğini başlattık. Yıl sonuna kadar 40 bin ana sınıfı hedefini gerçekleştirmek için gece gündüz çalışıyoruz.

Yaklaşık 3 ay sürecek uzun bir tatil dönemine başlıyorsunuz. Tatil elbette keyifli vakit geçirmek demektir, belki bir topun, belki bir uçurtmanın peşinde saatler boyu koşacaksınız. Arkadaşlarınızla doyumsuz sohbetlere dalmanın mutluluğunu yaşayacaksınız. Kiminiz tatilini farklı yerlerde, farklı faaliyetlerle geçirecek. Tüm bunları yaparken tatilin yeni şeyler öğrenme fırsatı olduğunu da lütfen unutmayın. Tatilin sevincini yaşarken araştırmaktan asla vazgeçmeyin. Bilgisayarda veya sokakta, aynı zamanda yeni şeyler öğrenmekten geri durmayın. Günlerinizi sadece bilgisayarla, tabletle ekran başında ziyan etmeyin. O da aşırı bir bağımlılığı getirir.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar