BIST9.716,77%-0,05
USD32.5338%-0.01
EURO34,9356%-0.11
ALTIN2.437,86%0.07
Gündem

Kadıköy’de trafik polisi hayat kurtardı! O anlar kamerada

İstanbul'un Kadıköy ilçesinde hareket halindeyken dili boğazına kaçtığı için nefes alamayarak yere yığılan motosiklet şoförü Hurshıdbek Olımjonov'nun, hayatını yoldan geçen trafik polisi kurtardı. Trafik polisinin kalem yardımı ile yaptığı ilk müdahale ve sürücünün tekrar nefes aldığı anlar kameralara anbean kaydedildi.

Abone OlGoogle News
09 Mayıs 2022 16:57

Olay, geçen cumartesi günü öğle sularında İstanbul'un Kadıköy ilçesinde D-100 Karayolu Uzunçayır mevkii Hasanpaşa yönünde gerçekleşti. İddiaya göre, 34 MD 4381 plakalı motosiklet şoförü Özbekistanlı Hurshıdbek Olımjonov, hareket halindeyken fenalık geçirdi.

YERE YIĞILDI

Dili boğazına kaçtığı öğrenilen sürücü, motosikletten düşerek yere yığılırken, motosikleti de üzerine devrildi. Yerde yatan Hurshıdbek Olımjonov'u (32) gören sürücüler, sağlık ekiplerine haber verdi.

TRAFİK POLİSİ KALEMLE MÜDAHALE ETTİ

Çevredekiler sağlık ekiplerinin gelmesini beklerken, bu sırada olay yerinden geçen Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'ne bağlı motorize trafik polisi, olaya müdahale etti. İlk kontrolleri yapan trafik polisi, baygın yatan sürücünün nabzının zayıf olduğunu, göz bebeklerinin kaydığını ve solunum yolunun tıkalı olduğunu fark etti.

HAYATINI KURTARDI

Bunun üzerine çevredekilerden kalem ya da benzeri bir cisim istedi. Hurshıdbek Olımjonov'un nefes almakta zorluk çektiğini anlayan trafik polisi, kalem ve el yardımıyla sürücünün çenesini açtı. Polis, solunum yolunu tıkayan dilin pozisyonunu normale döndürdü. Böylece solunum yolundaki tıkanıklık giderilerek sürücünün nefes alması ve hayati fonksiyonlarının normale dönmesi sağlandı.

SÜRÜCÜNÜN TEKRAR NEFES ALDIĞI ANLAR KAMERADA

Sürücünün yeniden nefes aldığı anlar ise kameralara yansıdı. Motosiklet sürücüsü, ambulansla Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Hayati tehlikesinin olmadığı belirtilen Hurshıdbek Olımjonov, tedavisinin ardından hastaneden taburcu edildi.

"10 DAKİKA DAHA MÜDAHALE EDİLMESEYDİ RAHMETLİ OLURDU"

Sürücüye müdahale sırasında olay yerinde bulunan Volkan Erkul, "Dükkanda çalışıyordum. Bir anda insanların toplandığını gördük. Gittiğimizde motosikletli bir arkadaş fenalaşmış, yerde yatıyordu. Daha sonra 2 polis memuru geldi. Nabzını kontrol etti, nabzı yavaşlamıştı. Diline baktılar. Kalem bulduk, polislere verdik. Dilini çıkardı, kendine geldi. 10 dakika daha müdahale edilmeseydi rahmetli olurdu. Ambulanslar geldi müdahale edildi. Durumu iyiydi, hastaneye kaldırıldı" diye konuştu.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar