BIST9.716,77%-0,05
USD32.4975%-0.21
EURO34,9549%0.29
ALTIN2.433,75%0.44
Gündem

Ağzı salyalı laik dinozorlara tokat! TSK, isteyen kadın personele başörtüsü verecek

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), ‘istikhak' yönetmeliğinde yaptığı değişiklik ile isteyen kadın personele kıyafete uygun olan renkte bir başörtüsünün verilmesini kararlaştırdı.

Abone OlGoogle News
08 Mayıs 2022 14:29

Personelin atandığı görevde giymesi için verilen kıyafetlerde değişikliğe giden Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), isteyen kadın personel için yazlık ve kışlık başörtü dağıtımına da başladı.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), atanmış personellerin giyimlerine yönelik yeni bir düzenlemeye gitti.

Giyim kuşam malzemelerini düzenleyen yönetmelikle birlikte alınan yeni kararlar, başörtülü personeli de kapsadı. TSK, İlk Nasıp İstikhakı Yönetmeliği’nde yapılan değişikliğe göre TSK personeline verilen malzemelere başörtüsü de eklendi.

Başörtü kararının ardından üniforma verilmesine yönelik düzenleme

2017 yılı itibarıyla gerçekleşen yönetmelik değişikliğinin ardından TSK personellerinin kadın başörtü takabilmesi, buna uygun yeni düzenlemeleri de beraberinde getirdi.

TSK'nın kadın personellerinin isteğe göre yazlık ve kışlık olmak üzere iki tür başörtü alabilme hakkı doğdu.

Yönetmelikte başörtüsü kullanan kadın personele kıyafete uygun olan renkte bir başörtüsünün verilmesi öngörüldü. Öte yandan yönetmelikte yer alan geçici madde uyarınca uzman erbaşlıktaki hizmet süresinin ilk beş ayını tamamlamış olan uzman erbaşlara bir adet yerli üretim ordu tipi tabanca ve bir kutu mermi verilecek.

Resmi Gazete'de yayımlandı

Başörtülü personeli de kapsayan yeni yönetmelik, Resmi Gazete’nin dünkü sayısında yayımlanan düzenlemeyle "TSK, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı İlk Nasıp İstikhakı Yönetmeliği" olarak değiştirildi.

Şapka yerine bere geldi

Daha önce subaylığa, astsubaylığa, uzman jandarmalığa ve uzman erbaşlığa ilk atanma ya da yeni statüye atanmalarda personel üniforması olarak verilen yazlık ve kışlık giyside şapka yer alırken, yeni yönetmeliğe göre Kara Kuvvetleri Komutanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığı personeli için şapka yerine bere verilecek.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar