BIST9.716,77%-0,05
USD32.5609%0.07
EURO34,9395%-0.09
ALTIN2.443,22%0.29
Gündem

Milyonlarca insanı ilgilendiriyor! Doğal gaz faturasına destek için başvuru tarihi belli oldu

Doğal gaz faturalarına elektrik gibi kademeli tarife Meclis'ten geçecek. Mart ayında ödemeleri başlanacak olan doğal gaz yardımı için başvuru tarihleri belli oldu.

Abone OlGoogle News
11 Ocak 2022 12:58

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, doğalgaz yardımıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Doğalgaz yardımları için başvuruların Şubat ayında başlayacağını söyleyen Yanık, doğalgaz yardımı ödemelerinin Mart ayında yapılacağını duyurdu.

1 Ocak 2022 tarihi itibariyle uygulamaya geçen kademeli elektrik faturası sisteminden sonra doğalgaz faturalarında da kademeli tarife sistemine geçilecek.

TBMM'ye sunulan kanun teklifi ile bölgesel ve iklimsel koşullar dikkate alınarak kademli doğalgaz satış fiyatı uygulanacak.

Düzenleme ile il bazında iklim şartları ve tüketim miktarına uygun olacak bir kademe belirlenecek. Oluşan tüketim maliyetleri bu kademe üstünde tüketim yapan abonelere yansıtılacak.

Yapılan çalışma ile Türkiye'nin Erzurum, Kars, Ağrı, Iğdır veya Sivas gibi soğuk bölgelerindeki tüketim miktarına uygulanacak kademeli tarife ile Antalya, İzmir veya Adana gibi kış şartlarının daha hafif geçtiği illerde geçerli olacak kademeli tarife farklı olacak.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar