BIST9.693,46%1,77
USD32.5355%0.02
EURO34,7190%0.09
ALTIN2.499,53%0.61
Dünya

Putin tam anlamıyla yıkıldı! Bu kare dünya gündemini altüst etti

Rusya Devlet Başkanı Vladimir'in servis edilen son karesi adeta gündeme oturdu.

Abone OlGoogle News
10 Eylül 2021 17:37

Rusya, Çarşamba günü Kuzey Kutbu'nda bir belgesel yönetmenini kurtarmak için suya atlayıp hayatını kaybeden Acil Durumlar Bakanı Yevgeniy Ziniçev'i uğurluyor.

Rusya'nın başkenti Moskova'daki Acil Durumlar Bakanlığı binasında düzenlenen veda törenine Rusya lideri Vladimir Putin, siyah takım elbisesiyle katıldı.

Rus medyası, Başbakan Mihail Mişustin'in yanı sıra Kremlin sözcüsü Dmitriy Peskov ve İçişleri Bakanı Vladimir Kolokoltsev gibi isimlerin de törende yer aldığını bildiriyor.

Törende yanında oturan Ziniçev'in eşi Natalia Ziniçeva'nın zaman zaman elini tutan Putin, neredeyse yarım asırdır en yakınındaki isimlerden birinin aniden ölmesiyle yıkılmış gibiydi.

Rusya liderinin bakanın tabutunun üstüne başını koyup beklediği anların fotoğrafları ise uluslararası haber ajansları tarafından geçildi ve dünya çapında yankı buldu.

Vladimir Putin, Ziniçev'in ölümünü kendisi için onarılamaz bir kayıp olarak tanımlamış ve derinden sarsıldığını söylemişti: Gerçek bir savaş subayını, bir yoldaşı, hepimize yakın olan, büyük iç güce ve cesarete sahip bir kişiyi kaybettik. Bu benim için onarılamaz kişisel kayıp. Yıllarca süren ortak çalışmalarla birbirimize bağlıydık ve ben her zaman, en zor durumda dahi Yevgeniy Nikolayeviç'e, sadık bir arkadaş ve en üst düzey profesyonel olarak güvenilebileceğini biliyordum."

Rusya'nın kuzeyindeki Norilsk kentinde düzenlenen bir tatbikat sırasında yaşamını yitiren Yevgeniy Ziniçev, ülkenin modern tarihinde kazada ölen en üst düzey devlet yetkilisi oldu.

Kuzey Kutbu'yla ilgili bir belgesel çeken Alexander Melnik kayalık bir alanda ayağı kayıp suya düştü, yanında bulunan Ziniçev de yönetmeni kurtarmak için suya atladı. Görgü tanıkları, suya atlamak isteyen Ziniçev'in bir kaya çıkıntısına çarptığını söyledi. Ağır yaralı halde kıyıya çıkarılan bakan ve yönetmen, helikopterle hastaneye kaldırılırken öldü.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar