BIST9.915,62%2,05
USD32.4654%-0.22
EURO34,7632%-0.60
ALTIN2.437,30%0.04
Dünya

Daha önce kınamışlardı! İran Devrim Muhafızları’ndan Taliban açıklaması

İran Devrim Muhafızları, Taliban’la ilişkilerine dair açıklamada bulunarak “temas halinde” olduklarını belirtti.

Abone OlGoogle News
08 Eylül 2021 19:24

İran Devrim Muhafızları Kolordusu Kudüs Gücü komutanı Tuğgeneral İsmail Kaani, Taliban ile ilişkilerine dair bir açıklamada bulundu.

Kaani, İslam Cumhuriyeti'nin Afganistan'daki gelişmeleri takip ettiğini ve Taliban ile 'temas halinde' olduklarını söyledi.

“ABD, Şii İran’ı Sünni dünyaya kışkırtıyor”

Milletvekili Seyyed Nizamuddin Mousavi'ye göre, Çarşamba günü kapalı kapılar ardında bir toplantı sırasında milletvekillerine konuşan Kaani, Tahran'ın Afgan-İran sınırında güvenliği sürdürmek ve Afganların haklarının yeni yetkililer altında sağlanmasını takip ettiğini vurguladı.

Kaani, İran'ın "kapsayıcı" bir Afgan hükümetine verdiği desteği yineledi ve ABD'yi "Şii İran'ı Sünni dünyaya karşı kışkırtmaya" çalışmakla suçladı.

Afganistan'daki, oradaki Taliban üyeleri ve ağırlıklı olarak Müslüman nüfusun yaklaşık %90'ı Sünni İslam'ı Müslüman. Afgan sakinlerinin yaklaşık %10'u ise Şii'dir.

“İstikrarın sağlanması çabalarını destekliyoruz”

Geçen ay İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, "Amerika'nın yenilgisi ve geri çekilmesi, Afganistan'da yaşam, güvenlik ve kalıcı barışı yeniden tesis etmek için bir fırsat olmalı." dedi. Reisi, İran'ın "Afganistan'daki tüm grupları ulusal bir anlaşmaya varmaya davet ettiğini ve savaşın parçaladığı ülkede istikrarın yeniden sağlanması çabalarını desteklediğini söyledi.

Pazartesi günü İran Dışişleri Bakanlığı, Tahran'ın "Afganistan'da ülkenin etnik ve demografik yapısını yansıtan kapsayıcı bir hükümet kurmaya" yardımcı olmak için "her türlü çabayı gösterdiğini" vurguladı.

İran, Taliban’ı kınamıştı

İran hükümeti geçtiğimiz günlerde Taliban'ın Pençşir Vadisi'ne düzenlediği operasyon kınamıştı.

(Kaynak: star.com.tr)

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar