BIST13.276,25%1.17
USD48.6755%0,05
EURO55,9777 %0.31
ALTIN6.746,56 %1.15
Dünya

Rusya: Avrupa askerleri Ukrayna'ya konuşlandırılırsa, bu doğrudan savaş ilanı olacak

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, “Avrupalı askerlerin Ukrayna'ya konuşlandırılması durumunda bu savaş ilanı olacak” dedi.

Abone OlGoogle News
17 Eylül 2026 08:19

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Yekaterinburg kentinde düzenlenen Uluslararası Gençlik Festivali'ne katıldı. Festivalde konuşan Lavrov, Ukrayna krizinin çözümüne yönelik müzakerelerin yeniden başlatılması ihtimaline değindi. Müzakereler konusunda teklifleri bekleyeceklerini söyleyen Lavrov, “Ancak büyük beklentilerimiz yok. Hem ikili hem de üçlü formattaki müzakerelere hazırız. Müzakerelerden hiçbir zaman vazgeçmedik” ifadelerini kullandı.

Lavrov, müzakerelerin taraflar için uygun olan herhangi bir ülkede gerçekleştirilebileceğini belirterek, Ukrayna krizinin temel nedenlerinin ortadan kaldırılması gerektiğini bildirdi. ABD ile temas halinde olduklarını kaydeden Lavrov, “Amerikalı meslektaşlarımız ikili diyaloğu yeniden başlatmayı teklif ediyor. Biz ayrıca temasları sürdürüyoruz. Ancak kapsamlı bir diyalog için ilişkilerin iyileştirilmesi gerekiyor” değerlendirmesinde bulundu.

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Avrupa ülkelerinin Ukrayna’ya askeri birlik konuşlandırmayı planladığını hatırlatarak, “Bu, Avrupa'nın hibrit değil, doğrudan savaş ilan etmesi anlamına gelecek. Avrupalılarla devletin güvenliğiyle ilgili konularda herhangi bir anlaşma yapmayacağız. Avrupa ülkelerinden biri bizimle ciddi diyalog kurmak istediğinde dinleyeceğiz, ancak kucağa atlamayacağız” diye konuştu.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar