BIST9.143,21%0,70
USD32.3691%0.08
EURO34,9410%-0.22
ALTIN2.325,61%0.22
Aktüel

Rüstem Paşa Camii cuma namazıyla ibadete açıldı

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından 2016'da başlanan restorasyon çalışmaları tamamlanan Eminönü'ndeki Rüstem Paşa Cami, kılınan cuma namazıyla ibadete açıldı.

Abone OlGoogle News
20 Kasım 2020 14:57

Eminönü'ndeki Rüstem Paşa Camii, Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından 2016'da başlanan restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından bugün cemaatle buluştu. Cuma namazına Fatih İlçe Müftüsü Hüseyin Baş ve Vakıflar İstanbul 1. Bölge Müdürü Hayrullah Çelebi başta olmak üzere Eminönü esnafı ve vatandaşlar geldi. Namaz sonraki çevredeki esnaflar tarafından cemaate ciğer ve pilav ikram edildi.

"Bize nasip oldu"

Aslan Yılmaz ise alışveriş için Eminönü'nde olduğunu ve caminin açık olmasından dolayı cuma namazını burada kıldığını söyledi. Restorasyon çalışmalarından haberdar olduğunu anlatan 70 yaşındaki Yılmaz, "Hep Eyüpsultan'da kılıyordum namazımı. Bugün de malzeme almaya geldim. İşte tesadüf ezan okundu. Burada abdest aldım namazımı kıldım. Ben çalışmaları duymuştum. Bize nasip oldu bugün burada namaz kılmak. Buraya emek verenlerin hepsinden Allah razı olsun" dedi.

Oğlu ile tesadüfen ezanı duyduklarını belirten Muttalip Ünlü, "Tesadüfen denk geldim ama sevindim. Çalışmaların olduğunu biliyordum ama yakından takip etmiyordum. tarihi mekanlarda ibadet etmek diğer camilere göre manevi olarak daha iyi hissettiriyor. Sadece camilerin değil bütün tarihi eserlerin restore edilip kazandırılması gerekiyor. Geçmişimizi bileceğiz ki geleceğimize ona göre ışık tutalım" şeklinde konuştu.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar