BIST9.563,77%-1,20
USD32.4506%0.06
EURO34,4852%0.05
ALTIN2.469,35%-0.56
Aktüel

Korona virüsten ölen adamın ailesine cenaze şoku: "Ceset torbası bize verip, siz indirin dediler"

İstanbul Kadıköy'de 87 yaşındaki korona virüs hastası yaşlı adam evinde hayatını kaybetti. Ailesi cenazenin alınması için Mezarlıklar Müdürlüğü'nü arayıpdurumu bildirdi. Gelen ekip aileye ceset torbasını verip, kendilerinin cesedi getirmesini istedi. Yaşlı adamın cenazesi hayatını kaybettiği evde 6 saat boyunca yetkililer tarafından alınmayı bekledi.

Abone OlGoogle News
18 Kasım 2020 11:54

İstanbul'un Kadıköy ilçesinde meydana gelen olayda, 87 yaşındaki Enver Ekşi, kısa süre önce koronavirüse yakalandı. Ekşi, kendisi gibi hasta olan aile bireyleriyle birlikte evinde kalıyordu. Durumu kötüye giden yaşlı adam dün sabah hayatını kaybetti. Acı haberi alan ailesi ve yakınları ise yaşlı adamın evinin bulunduğu binanın önüne geldi. Haber, verilmesi üzerine eve gelen doktor, yaşlı adamın öldüğünü belirledi.

"Cenazeyi alamayız"

Mezarlık İşleri Müdürlüğü'nü arayan aile yakınları cenazelerinin evden alınmasını istedi. Bir süre sonra adrese gelen cenaze aracından inen görevliler, iddiaya göre yaşlı adamın yakınlarına ceset torbası vererek, cenazeyi evden çıkarmalarını istedi. Evde 3 korona virüs hastası olduğunu belirten aile yakınları, eve girerek cenazeyi alamayacaklarını söyledi.

Ceset torbasını verip, siz indirin dediler

Enver Ekşi'nin torunu Reyhan Turanlı, "Annemler bu apartmanda oturuyorlar. Hepsi kovid hastası, dedem bu sabah vefat etti. Cenazeyi biz dışarı çıkaramıyoruz. Belediyeyi aradık, cenaze nakil aracı geldi. Bize sadece ceset torbası verildi, 'siz indireceksiniz' diye söylendi ama biz bu riske giremiyoruz. Sosyal mesafe deniliyor, uzak durmamız gerektiği söyleniyor. 4 hastamız vardı, dedem vefat etti. Annem, anneannem ve kardeşim şu anda yukarıdalar. Çıkamıyoruz, ilgilenemiyoruz. Acımız büyük. Ne yapacağımızı bilemiyoruz. Herkes Kovidli, biz de Kovid olabiliriz yukarı çıkarsak. Cenazemiz 6 saattir bekliyor" dedi.

Olay yerine gelen polis ekipleri ise herhangi bir gerginlik yaşanmaması için bina önünde önlem aldı. Aradan geçen 6 saatin ardından binaya gelen Mezarlıklar Müdürlüğü çalışanı 3 kişi, özel kıyafetlerini giyerek binaya girdi. Ekşi'nin cenazesi buradan alınarak gasilhaneye götürüldü.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar