BIST9.645,02%-0,50
USD32.5621%0.13
EURO34,8846%0.70
ALTIN2.435,71%0.12
1 Soru 1 Cevap

Hacamat ne demektir? Ne anlama gelir?

Hacamat kelimesi Arapça kökenli bir kelimedir. Kelime anlamı olarak, şişe veya kavonoz ile kan almak (çekmek) manasına gelmektedir. Genel olarak ağrı olan yere bu eylem uygulanır ve ağrının geçmesi beklenir.Hacamat ne demektir? Ne anlama gelir?

Abone OlGoogle News
23 Şubat 2021 15:28

Son yıllarda oldukça revaçta olan ‘’hacamat’’ tedavisi, arapça bir kelime olup; kök anlamı olan ‘’hücum’’ yani  bir noktaya yönlendirmek anlamına gelmektedir. Özellikle Hz. Muhammed'in ayın belirli günlerinde önerdiği ve çeşitli hadislerde bahsedilmesi ile Müslüman ülkelerde çok daha fazla tercih edilen bu yöntem, vücuttaki kirli kanın belirli yerlere kupa yardımı ile toplanıp, ufak kesiler ile çekilmesi işlemindir ve ‘’Islak Kupa Tedavisi’’ olarak da adlandırılır. Özellikle vücudumuzda kanın içinde bulunan zararlı atıklar yani toksinler, enerjimizi, bağışıklık sistemimizi  ve sağlığımızı olumsuz yönde etkilemekte dolayısıyla da hastalıklara davetiye çıkarmaktadır. Hacamat yöntemi ile bu toksinlerin ve ölü kan hücrelerinin kandan atılması hücrelerin yenilenmesini sağladığı gibi, hasta olmadan önce uygulandığında birçok hastalıktan koruma özelliği bilimsel olarak kanıtlanmıştır.

Hacamat İçin Uygun Olmayan Kişiler

5000 yılı aşkın bir süredir kullanılan bu holistik tedavinin uygulanamadığı kişiler de vardır. Örneğin kişinin özellikle kalp hastalığı var ise, kansızlık, zayıflık / yaşlılık ve kan yoluyla bulaşan hastalıkları mevcut ise Hacamat uygulaması yapılamaz. Buna ek olarak; düşük tansiyon ve organ nakli yapılmış, diyaliz ve hemofili hastaları , kemoterapi ya da ışın tedavisi gören, kalp pili ve stent takılmış olan kişilerde (kalp bölgesine yakın) hacamat yapılması oldukça zararlıdır. Dolayısıyla hacamat öncesi muayene sırasında hekim bu konularda bilgilendirilmeli, kişinin ayrıntılı tıbbi geçmişi mutlaka incelenmelidir.

Hacamat Faydaları Nelerdir?

Hacamat üzerindeki tartışmalar yüzyıllardır devam etmektedir. Kanıtlanmış faydaları ve kişinin kan dolaşımına yaptığı faydalar sayesinde hacamat modern tıp literatüründe de kendisine yer bulan gelenksel tıp uygulamaları arasındadır. Özellikle ibn-i Sina hacamat üzerinde yoğunlaşmış ve kitaplarında hacamata yer vermiştir. Hacamatın faydaları;

  1. Bağışıklığı güçlendirir. Yorgunluğu giderir ve enerji verir.
  2. Endorfin ve serotonin salgılanması sonucu depresyonu giderir, bu nedenle de anksiyete ve sinirliliği önler. Psikolojik travma sonrası bozuklukları aşmada çok yardımcıdır. 
  3. Damarlardaki esnekliği artırıp hemoroid basur oluşumunu önler. Ayrıca damarları temizlediği için kolesterolü düşürür. 
  4. Kan üretiminden sorumlu karaciğer, kemik iliği, dalak gibi organları harekete geçirir ve bu organlara bağlı hastalıklarda hasarı önler. Kan üretimini arttırır.
  5. Yüksek tansiyonu düşürür. 
  6. Kasları gevşetip, kramp girmesini ve kulunçları önler. Eklem ve kas ağrılarına iyi gelir.
  7. Cildin oksijen almasını sağladığı için cildin yağlanmasını önler.
  8. Yaraların iyileşmesini hızlandırdığı için ülser türlerinin ortadan kalkmasına yardımcı olur.
  9. Vücuttaki enfeksiyonları giderir. 
  10. Baş bölgesine yapılan hacamat göz ağrısını giderir ve göz tansiyonunda olumlu etki sağlar.
  11. Pıhtıları erittiği için varislerin geçmesini sağlar.
  12. Romatizmanın metabolik birikintilerini temizler.
  13. Kan dolaşımını arttırıp ağrıları giderir. 
  14. Özellikle çocuklarda dikkat dağınıklığı, hiperaktivite, sorunlarının tedavisinde oldukça etkilidir.
  15. Düzenli hacamat yaptırılması organlardaki  fonksiyon bozukluklarını tamir eder.
  16. Yüz felci başta olmak üzere tüm felç türlerinde tedavi edicidir.
  17. Damar tıkanıklığını önler ve tıkalı damarları açar.
  18. Ödemin vücuttan atılmasına yardımcı olur, dolayısıyla kilo kontrolü ve gut hastalığının önlenmesi yönünde etkilidir.
  19. Bel ağrısı türlerinin iyileşmesinde çok etkilidir.
Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar