BIST9.548,09%-1,36
USD32.5095%0.12
EURO34,5834%0.10
ALTIN2.491,84%0.22
Yerel

Restoranda ölümle burun buruna geldi, 'Heimlich manevrası' ile kurtuldu

İstanbul’da restoranda boğazına yemek parçası kadın, mekanın müdürü tarafından 'Heimlich manevrası' yöntemiyle kurtarıldı.

Abone OlGoogle News
01 Mayıs 2022 20:54

İstanbul Fatih'te bir restoranda yemek yediği sırada boğazına yemek parçası kaçan kadın müşteriyi, restoran müdürü 'Heimlich manevrası' yöntemiyle kurtardı. O anlar ise restoranın güvenlik kamerasına yansıdı.

Aldığı ilk yardım eğitimiyle hayat kurtardı

Olay, Fatih'te Millet Caddesi üzerinde bulunan bir restoranında dün saat 16.00 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre çocuğuyla yemek yiyen bir kadının boğazına yemek parçası kaçtı. Kadın elleriyle restoran çalışanlarına işarette bulundu. Restoran çalışanı Gözde Dursun ve Caner Şen kadının yanına gitti. Caner Şen durumu hemen restoran müdürüne bildirdi. Daha önce ilk yardım eğitimi aldığı belirtilen restoran müdürü "Heimlich manevrası" yöntemiyle müdahalede bulunduğu kadının hayatını kurtardı.

“Yanına gittiğimde nefes alamadığını fark ettim”

Yaşananları anlatan restoran çalışanı Gözde Dursun, "Benim vardiyadan çıkış saatimdi dün. Bir hanımefendinin bana el işareti yaptığını gördüm. Yanına gittim 'neyiniz var?' dediğimde nefes alamadığını fark ettim. Hemen arkadaşım Caner'den yardım istedim. O da Serhat Beyi çağırdı ilk yardım bilgisi olduğu için. Serhat Bey geldi 'Heimlich manevrası' yaparak hanımefendiyi kurtardı. Sonrasında hanımefendi bizlere teşekkür etti. Yanında olan çocuğu da ağlıyordu, teselli etmek için baya sarıldık" dedi.

“İlk yardım eğitimi aldığını biliyordum”

Restoran çalışanı Caner Şen ise servis kısmında işlerini hallederken ses duyduğunu söyleyerek, "Ön tarafta öksürük sesine benzer ses duydum, baya yüksek sesle. Servis bölümüne baktığımda orada bir karışıklık olduğunu gördüm. Sonra bir hanımefendinin el kaldırdığını gördüm, tıkandığını fark ettik. Daha önceden restoran müdürüyle konuşmuştum ilk yardım eğitimi aldığını biliyordum. Direkt onun yanına gittim, ne yapması gerektiğini bizden daha iyi bildiği için. O da koşarak geldi hanımefendinin yanına, hemen 'Heimlich manevrası' yaptı. Hanımefendiyi kurtardı" ifadelerini kullandı.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar