BIST9.043,35%2,69
USD32.3316%0.12
EURO35,0627%-0.02
ALTIN2.301,11%1.03

Köpekler istedi diye atlar ölmez

Mustafa Albayrak

Abone OlGoogle News
08 Şubat 2022 12:24

Siyasi fikirlerimiz farklı olsa da hatta kendilerini birçok açıklama ve ittifakları sebebi ile ihanetle suçladığımız siyasilerin bilhassa genel başkanların hastalandıklarını ilk duyduğumda hep şunu söyledim; ''Siyasi rakiplerimiz de olsa bu politikacılarımıza şifa dilerim.''

Her zaman Allah’tan sıhhat ve selamet diledim. Ve şunu da sürekli ifade ettim: ''Biz siyasi rakiplerimizi ancak sağlıklı halleri ile fikren mağlup ettiğimizde sevinç duyarız. Hasta hallerinde ya da öldükten sonra ‘OH İYİ OLDU’ demek acizliktir. Zavallılıktır'' dedim.

Neden?

Bir defa her hastalık veya ölüm insana bir şekilde Cenab-ı Allah’ın isabet ettirdiği bir vakadır. Yani o insanın dahli en fazla bir vesiledir. Hasta eden tekrar iyileştiren ya da öldüren Cenab-ı Allah’tır.

Yani kulun bir tasarrufu çok cüz'idir ve sebeler dairesindedir.

Allah Teâlâ’dan gelen bir musibet için zaten bir suçlama veya istihzada bulunamayız. Bu zaten dinimizce de hoş karşılanmaz.

Ben bundan ötesini söyleyeyim ve yine futboldan misal vereyim: Sahada 7 kişi kalmış takımı mı yenmek size zevk verir yoksa 11 kişilik tam takımı mı?

Tabii ki bir rakip futbol takımını en güçlü anında yenmek sizi daha çok mutlu eder. Hakem tarafından haksızlığa uğramış, haksızca penaltı yemiş, bir kaç futbolcusu sakat veya kırmızı kart cezalısı takımı yenmek size zevk vermez. Tabii ki bir normal insansanız bunlar geçerlidir.

Şimdi gelelim siyasete...

Siz 28 yıldır yani 1994 mahalli seçimlerinden beri tabiri caiz ise dayak yediğiniz her seçimde sizi sandığa gömen bir siyasi aktörü yine meşruiyetle yani seçimle yenemediğiniz için hastalandığında ‘’OH İYİ OLMUŞ’’ veya ‘’GEÇMİŞ OLMASIN’’ ya da ‘’20 KAZAN HELVA YAPTIRDIM’’ ölmesini bekliyorum diyerek zavallılık, acizlik ve eziklik göstermiş oluyırsunuz.

Bu tavır hayatta hiç bir başarı hikâyesi bulunmayan zavallılara mahsus bir özelliktir.

FETÖ’de böyle yapardı…

Kimden rahatsız ise ya onun hasta olduğunu uydurur ya da öleceğini yayardı.

Kahpeler tarihte de hep böyleydi.

Bu vesile ile icraatları ile Türk İslam tarihine daha şimdiden mührünü vurmuş son müstakil Türk Devletinin başkanı, hepimizin baş tacı muhterem Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ve muhtereme eşleri Emine Erdoğan hanımefendiye yakalandıkları covid-19 hastalığı sebebi ile Cenab-ı Allah’tan acil şifalar diler,daha yıllarca Devletimizin ve Ümmeti Muhammedin başında hizmette olmaları için sağlıklarına duacı olduğumuzu hassaten belirtirim.

Onların hastalıklarına sevinen ve kendileri sanki hiç ölmeyecekmiş gibi ölmelerini temenni edenlere de şu Romen atasözü ile seslenmek isterim:

'' Köpekler istedi diye Atlar ölmezler. ''

Mustafa Albayrak

Akit TV köşe yazarı