BIST9.092,34%0,14
USD32.3727%0.07
EURO35,0045%-0.03
ALTIN2.325,50%0.22

Pireye kızıp yorganı yakmak

Mustafa Albayrak

Abone OlGoogle News
15 Ocak 2022 11:27

Sahasında bir otorite olan ve hocaların bile hocası sayılan büyük tarihçi Ordinaryüs Prof. Ömer Lütfü Barkan tarafından yazılmış olan “İstila yıllarında Kolonizatör Türk Dervişleri“ kitabını okuyanlar bilirler ki Cemaatler ve Tarikatlar Avrupa içlerine kadar olan Türk Hâkimiyetinin öncüleridirler.

Bir topluluğun içerisinden çıkmış olan istisnai yanlışlar veya kötülükler o topluluğun, sınıfın ya da kavmin kötü olduğuna delil değildir.

Milli eğitim okullarında intihar eden öğrenci veya öğretmen olduğunda “Milli Eğitimi Kapatalım Tevhid-i Tedrisatı kaldıralım” diyor muyuz?

İntihar eden bir devlet memuru olduğunda bağlı bulunduğu kurumu kapatalım diyor muyuz?

Aylardır bir siyasi partide gerçekleşen onlarca taciz ve tecavüz vakası var diye o siyasi partide ki herkes tecavüzcü veya ırz düşmanı diyor muyuz?

Ya da siyasi partiler kapansın denir mi? Misalleri çoğaltmak mümkün.

Sadede gelelim…

Türk anasırının Ötüken Dağlarından bu yana kutlu yolculuğunda gerek Anadolu gerekse Balkanlar’ın hatta Avrupa içlerinin fetholmasında öncü rolü bulunan İslam Cemaatleri ve Tarikatlarının kapatılmasını istemekte ne demek oluyor?

Devlet tabii ki her müessesse, dernek ve vakıflar da olduğu gibi Tarikat ve Cemaatleri de denetlemelidir.

Yeni FETÖ’ler ya da FETÖ gibi olmasa da benzerleri, türevleri acaba olabilir mi diye herkesin aklına sual gelebilir. Bunun ihtimali dahi denetimi şart kılmalı ve tedbir aldırmalıdır.

Ama ne demek tüm Tarikat ve Cemaatler kapatılsın?

Şiddete veya suça karışmış bir sol örgüt var diye Türkiye de Solculuk, Sosyalistlik yasaklanmalı diyor muyuz?

Ya da Atatürk’ü istismar eden askeri cunta hareketleri oldu diye kimse “Atatürkçülük yasaklanmalıdır“ dedi mi?

İntihar eden evladımız çok büyük kaybımız ve değerimizdir. Onun intiharına sebep olması muhtemel her şey; kaldığı cemaat yurdu vs. tabii ki denetlenmeli ve bu intihar soruşturulmalıdır. İhmali veya müsebbibi olanlar varsa ifşa edilip hukuk önüne çıkarılmalıdır.

Ama yok öyle ''Pireye kızıp yorganı yakmak''

Bu kafa ile olaylara yaklaşılırsa ülkede bir tane kapatılmamış müessese, devlet dairesi, dernek, şirket kulüp vs. kalmaz!

Hep birlikte dükkânı kapamamız lazım.

Münferit vakalardan hareketle her şeyi umuma Şamil kılmak hiçte sağlıklı hareketler değil.

Mustafa Albayrak

Akit TV köşe yazarı