BIST9.704,18%0,61
USD32.5654%0.03
EURO34,8334%-0.09
ALTIN2.435,13%0.21
Yaşam

Şevket Sabancı kimdir? İş insanı Şevket Sabancı kaç yaşında, neden öldü?

Türkiye'nin en büyük holdinglerinden biri olan Sabancı Holding'in ikinci kuşak temsilcisi ve Esas Holding'in kurucusu Şevket Sabancı, 85 yaşında hayatını kaybetti. Peki Şevket Sabancı kimdir?

Abone OlGoogle News
22 Temmuz 2021 11:08

Esas Holding’in kurucusu, duayen iş insanı Şevket Sabancı vefat etti.

Şevket Sabancı'nın hayatı hakkında bilgiler vefatının ardından gündeme geldi. Ölüm haberini duyanlar, ''Şevket Sabancı kimdir, neden öldü, kaç yaşındaydı?'' sorularına yanıt aramaya başladı.

85 yaşında hayatını kaybeden Şevket Sabancı'nın henüz neden öldüğüne dair bir bilgi verilmedi.

Peki Şevket Sabancı kimdir? İş insanı Şevket Sabancı'nın biyografisi...

ŞEVKET SABANCI KİMDİR?

1936 yılında Kayseri'de dünyaya gelen Şevket Sabancı, Hacı Ömer ve Sadıka Sabancı çiftinin dördüncü çocuğudur.

Yüksek öğrenimini İngiltere'de Manchester Üniversitesi'nde Tekstil Mühendisi olarak tamamlayan Sabancı, tekstil şirketlerinde çeşitli üst düzey görevler almıştır.

1980 yılından itibaren Sabancı Topluluğu'nu yurtdışında temsil eden Şevket Sabancı, 2004 yılına kadar Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği görevini de yürütmüştür.

2000 yılında ailesi ile birlikte Esas Holding'i kuran Şevket Sabancı'nın Sadıka, Emine ve Ali adlı üç çocuğu vardır. Esas Holding Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini 1 Ocak 2020 tarihinde oğlu Ali Sabancı'ya devretmiştir.  

Sabancı ailesinin üyesi Şevket Sabancı'nın Serveti

Açıklanan verilere göre dünyanın en zengin insanları arasında bulunan Şevket Sabancı'nın 1milyar dolar üzerinde serveti bulunmaktadır.

Şevket Sabancı'nın oğlu Ali Sabancı kimdir?

Ali İsmail Sabancı, 1969 yılında Adana'da dünyaya gelmiştir. Türk iş insanı ve Sabancı Ailesi'nin 3. kuşak üyesi. Esas Holding'in Yönetim Kurulu Üyesidir.

5 Mayıs 1969 tarihinde Adana'da Şevket Sabancı'nın üçüncü çocuğu ve tek oğlu olarak dünyaya geldi. 1987 ile 1991 yılları arasında Medford, Massachusetts, ABD'de bulunan Tufts University'de ekonomi ve siyasal bilgiler alanında eğitim aldı. 1993 yılında başladığı New York'taki Columbia University, İşletme Fakültesi’nden Uluslararası Finans dalından yüksek lisans derecesini 1995 yılında almıştır. 2017 yılı Forbes verilerine göre 650 milyon $ servetiyle Türkiye'nin en zengin 54'üncü insanı olmuştur.

Üniversite yıllarından tanıdığı, medya patronu Aydın Doğan'ın kızı ve Hürriyet gazetecilik yönetim kurulu başkanı olan Vuslat Doğan Sabancı ile evlendi. Çiftin, Şevket Emrecan ve Kaan Ali adlarında 2 oğulları vardır.

 

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar