BIST9.693,46%1,77
USD32.5355%0.02
EURO34,7190%0.09
ALTIN2.499,53%0.61
Yaşam

Hafta sonu evde yapılacak aktiviteler? Pandemide yapılacak etkinlikler

Koronavirüsten dolayı oluşan pandemide, bazı kısıtlamalar getirildi. Bu kısıtlamalardan biriside hafta sonu sokağa çıkma yasağı oldu. Peki hafta sonları yapılabilecek aktiviteler neler? Hafta sonu yapabileceğimiz etkinlikler neler? Hafta sonu nasıl vakit geçiririz?

Abone OlGoogle News
22 Ocak 2021 16:44

Neredeyse 1 yıldır tanıştığımız koronavirüs, gittikçe güçlenen bir hal aldı. Bu durumdan ötürü gelen pandemi süreci ve kısıtlamalarda akıllara '' hafta sonu yasağında hangi aktiviteleri yapabiliriz '' sorusunu ortaya çıkarmış oldu.

İşte hafta sonu yasağında yapılabilecek etkinlikler:

  • Kendinize zaman ayırın
  • yeni yemek tarifleri deneyin
  • evcil hayvan sahiplenin
  • kitaplara şans verin
  • dizi/fimlere başlayın
  • bir enstrüman öğrenmeyi deneyin

1. Kendinize zaman ayırın

Bu vaktin en önemli yanı sadece kendiniz ve kendi kendi düşüncelerinizle kalmanızdır. Bunu sağlayacak aktiviteler kişiden kişiye değişir. Fakat kendinize ayırabileceğiniz süreye göre bazı alternatifleri şu şekilde sıralayabiliriz.

- Bir fincan kahve ile balkona çıkın

- Sevdiğiniz bir şarkıyı dinleyerek hayal kurun

- Namaza ve dua etmeyi kendinize alıştırın. İyi gelecektir.

- Aklınızda olan fakat sonraya ertelediğiniz düzenlemeleri yapın. 

2. Yeni yemek tarifleri deneyin 

Belirli şartları yerine getirdiğinizde yemek yapmak zihninizi dinlendireceğiniz bir meditasyona dönüşür. Acele etmeden, telefonunuzdan uzak durarak hem lezzetli hem de besleyici yemekler hazırlayın. Yeni tarifler yapıp kendinizi keşfedin. bir ilgi alanı oluşturmanız kendinizi mutlu etmenizi sağlar.

3. Evcil hayvan sahiplenin 

Eğer evinizde yalnız yaşıyorsanız, küçük bir dost edinmek hiçte kötü bir fikir değil. Gelen kış mevsimi ile birlikte sokak hayvanlarından birini sahiplenebilirsiniz. Ama bunu bir heves olarak değil, hayat arkadaşınız olarak almanızı söylemekte fayda var..

4. Kitaplara şans verin 

Eğer daha önce ciddi bir şekilde kitaplara şans vermediyseniz, bu başlık tam size göre. Yapmanız gereken ise çok basit. İlgi alanınıza göre bir kitap araştırın ve sahip olun. Eğer kitap alışkanlığına sahip olursanız, haftasonunuz keyifle geçecektir bu sizin kişisel gelişiminiz içinde çok faydalı olacaktır..

5. Dizi/Filmlere başlayın 

Haftasonu yasağında yapılabilecek bir diğer aktivitelerden biriside dizi/film'e başlamak. Sürükleyici bir dizi ya da bir film serisi ile başlangıç hiçte fena bir fikir değil gibi görünüyor.. Eğer fantastik bir film ile başlarsanız sizin için daha heyecan verici olabilir. Örnek verecek olursak ilk sıramızda Lord of the Rings ' Yüzüklerin Efendisi ' ile başlanabilir.

6. Ertelediğiniz işlerinizi yapmaya çalışın 

Yapmayı düşünüpte sürekli ertelediğimiz işler oluyor. Özellikle haftasonu yasağında evlere kapandığımız bu dönemde, ertelediğimiz işlerimizi yapabilmemiz gayet mümkün. Dağılmış dolabımızı toplamak, ev temizliği yapmak gibi birçok alandaki eksiklerimizi haftasonu yasağında yapabiliriz.

7.Bir enstrüman öğrenmeyi deneyin

 İlginizi çeken bir enstrüman seçip bunu çalmayı öğrenmeniz hem yeni sosyal çevre edinmenizi, hem de kendinizle iyi vakit geçirmenizi ve kişisel gelişiminizi arttırmayı sağlar. Bunun için ise tek yapmanız gereken şey sabırlı olarak öğrenmeye çalışmak.

 Haftasonu yasağında yapılabilecek aktivitelerimizden 7 tanesini sizler için derledik. Haftasonu yasağında yapılabilir etkinlikler daha da çeşitlendirilebilir

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar