BIST9.915,62%2,05
USD32.509%-0.09
EURO34,7760%-0.56
ALTIN2.438,67%0.10
Yaşam

nasıl mutlu olunur: En iyi öneriler

Bu kadar karamsarken nasıl mutlu olabilirim? diyorsanız doğru yerdesiniz. Her insan zaman zaman içinde bulunduğu mutsuzluk döneminden sonra mutlu olamayacağını düşünür. Fakat nasıl mutlu olurum diyorsanız yapmanız gereken bazı eylemler var.Nasıl mutlu olunur? sorusunun cevabını sizler için hazırladık.

Abone OlGoogle News
22 Ocak 2021 16:05

İnsanlar hayatları boyunca mutlu olmanın peşinde koşarlar. Mutluluk arayışı içinde sahip olmak istedikleri şeylerin hayalini kurarlar. Kişiler manevi ve maddi güçleri doğrultusunda hayallerinin bir kısmını kendilerine hedef olarak belirtler ve mutlu olmak için bu doğrultuda adımlar atarlar.

Peki Nasıl Mutlu Olunur? 20 Kural

  1. Mutlu olmanın ilk kuralı, spor
  2. Hobilerini keşfetmelisin
  3. Gülümseyin
  4. İnançlı biriyseniz dua etmeyi ihmal etmeyin
  5. Kimseyi küçümsemeyin
  6. İyi hissedebileceğiniz aktiviteler seçin
  7. İyimser bir insan olun
  8. Merhametli olun
  9. İnsanlarla olumlu ilişkilerinize odaklanın
  10. Yaptığınız bir hareket sonucunda birinin zarar göreceğini düşünüyorsanız bunu hemen düzeltin.
  11. Mutlaka kendinize ve ailenize vakit ayırın.
  12. Çevrenizde konuşulan her şeyin sizinle ilgili olmadığını bilin
  13. Müzik dinleyin
  14. Kitap okuyun
  15. Yalnız kalmayı öğrenin
  16. Geçmişte yaşadığınız travmalardan kurtulmaya çalışın
  17. İşinizi en iyi şekilde yapın
  18. Sabah erken uyanın
  19. Yanınızda olmayan insanlar hakkında konuşmamaya özen gösterin
  20. Sevgiyi ve saygıyı kalbinizden eksik etmeyin
 

Mutluluk, herkes için farklı bir anlama gelir. Kimi için para, kimi için bir aile, kimi için aşk, kimi için kariyer, kimi içinse koşulsuz bir arkadaşlıktır. Yaşamınızı günlük, haftalık, aylık, yıllık düzenli davranışlarla şekillendirmek mutlu olmak için önemlidir. Yalnız bu alışkanlıkları kazanırken herkesin mutluluk anlayışının ve bunu başarmanın farklı olduğunu unutulmamalıdır. Mutlu olmak peşinde koşmayın! Kendinizi keşfetmek, anlamak, kendi gözünüzde sevilecek, sayılacak bir insan olmak için emek verin. Kendinize güvendiğiniz biri olun. İnsanlar size güvenecektir. Kendinizi anlayıp severseniz, insanlar sizi anlayacak ve sevecektir. Bir insan olarak kendiniz hakkında iyi hissederseniz, yaşamınız size iyi şeylerle dönecektir. O nedenle lütfen önce kendiniz olmaya emek verin. Olumsuz şeyleri kafadan atmaya çalışmak onları daha fazla hatırlamamıza neden olup bizi mutsuz eder. Kötü hissettiğinizde, kendinizi bir arkadaşınızın yerine koyun ve ona ne tavsiye edeceğinizi düşünün. Çözüm odaklı olun. İlgi alanlarımızı ve değerlerimizi yansıtan bir hayatımızın olması mutlu eder. Bir amacın peşinden gidin. Bu, uygulaması kolay ve etkili bir yöntem.

Mutluluk kontrolünüz altında olmalıdır. Olumlu olanı olumsuz olarak görmek zihinsel bir seçimdir. Hayatımda öğrendiğim bir şey, başaramadığım her şeyin, olduğum yere yönlendirildiğimi ve her acının, beni daha iyi bir insan yapmak için bir şeyler öğrenebilmemi sağlayan araç olduklarıdır.

Mücadele büyüme ve güçtür. Mücadele mutluluğun yapıldığı yerdir. Koşullarınız ne kadar zor, acı verici veya zor olursa olsun, daima minnettar olmanız gereken bir şey mutlaka vardır ve sadece mutlu olmayı seçerseniz mutlu olmayı hakedersiniz.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar