BIST9.645,02%-0,50
USD32.5505%-0.01
EURO34,8752%0.03
ALTIN2.431,12%0.04
Yaşam

Doğal gaz faturalarında yüzde 20 tasarruf sağlanabilir

Pandemi sebebiyle evde geçirilen vakit artmaya başladı. Bu yüzden enerji tüketiminde de artış yaşandı. Özellikle doğal gaz tüketimi havaların soğumasıyla herkesin evlerinde açılmaya başladı. Peki daha düşük fatura mümkün mü, tasarruf sağlanabilir mi?Uzmanlar cevap verdi.

Abone OlGoogle News
14 Ocak 2021 14:28

Doğalgaz dağıtım şirketi Başkentgaz Doğalgaz Genel Müdürlüğünde iç tesisat biriminde görevli Makine Mühendisi Taha Kayapınar, hava sıcaklıklarının düşmesiyle bütçede ısınmadan tasarruf yapmak ve enerjinin verimli kullanılmasını sağlamak için alınabilecek önlemleri anlattı. Kayapınar, pandemi döneminde evde daha fazla vakit geçirildiğini, bu nedenle doğalgaz tüketiminin arttığını kaydederek alınacak küçük önlemlerle hem doğalgaz faturasında önemli oranda tasarruf yaparak aile bütçesine katkıda bulunulabileceğini hem de gelecek nesiller için enerji kaynaklarının verimli kullanılmasının sağlanabileceğini bildirdi.

Bakım yaptırmayı ihmal etmeyin

Kayapınar, "Yaşam alanlarımızın her köşesinde istediğimiz şekilde kullandığımız enerji kaynağı doğalgaz, ithal kömürün yarı fiyatına; mutfak ve banyoda tüpe göre ise 5 kat daha ucuz, konforlu ve güvenli ısınma imkanı sunuyor. Ayrıca oda sıcaklığını 1 derece düşük ayarlamak da yüzde 7 tasarruf sağlıyor. Ayrıca kombi bakımı ve seçimi de tasarruf için önemli. Zamanla filtrelerde oluşan tıkanıklık daha fazla doğalgaz tüketimine neden olacaktır. Yıllık olarak yetkili servislere kombi bakımlarının yaptırılması gerekiyor. Kombi eğer balkonda ise yalıtım yapılmalı, sisteme antifiriz koyulması gerekiyor. Kombi evin veya iş yerinin büyüklüğüne göre seçilmelidir" diye konuştu.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar