BIST9.645,02%-0,50
USD32.5547%0.10
EURO34,8630%0.64
ALTIN2.427,87%-0.20
Yaşam

En kapsamlı Tanzanya tur rehberi

Tanzanya’da gezilecek yerler nerelerdir? Tanzanya’ya ne zaman gidilir? Kabile yaşantısı nasıldır? Zanzibar Film festivali hakkında merak edilenler nelerdir? Tanzanya şehirleri hakkında bilmeniz gerekenler ve Tanzanya’da tatil yapmak ne kadar paraya mal olur?

Abone OlGoogle News
12 Ocak 2021 12:23

Dünyanın en büyük göllerini içerisine alan Tanzanya adı fazla duyulmamış doğal güzellikleri ve kabile hayatını belli noktalarda hala sürdüren ülkelerden bir tanesidir.  Afrika’nın en yüksek noktası olan Klismanjaro Dağı, Victoria Gölü ve Tanganika Gönü’nü içerisine alan Tanzanya’da tepeliklere macera dolu yürüyüşler yapabilir ve harika manzara fotoğrafları çekebilirsiniz. Tropikal iklimin bulunduğu Tanzanya, büyük ve ekolojik doğa parklarıyla görebileceğiniz en nadir ülkelerden bir tanesidir. Doğal yaşamla iç içe olmak ve doğadaki canlıların gizemli yaşantısını incelemek istiyorsanız Tanzanya çok doğru bir tercih olacaktır.

Tanzanya iklimi sürekli değişkenlik gösterebiliyor. Mart, Nisan ve Mayıs aylarında yoğun bir yağışın olduğunu söyleyebiliyoruz. Ancak Haziran ayı ile Ekim ayı arasında kurak bir mevsim dönemine geçiş yaptığını söylemeliyiz. Şubat ayına kadar sıcak bir iklime sahip olan Tanzanya’yı tercih etmek istiyorsanız doğru mevsimde orda bulunmaya özen göstermelisiniz. İstanbul’dan Tanzanya’ya direkt uçuş yok. Ancak Tanzanya’nın başkenti olan Dürüsselam’a giden uçaklar yaklaşık 7.5 saatlik bir yolculuğun ardından ülkeye iniş yapıyor.

126 Etkin Grup !

Tanzanya’da 126 farklı etnik grubu bir arada yaşamkta. Her etnik grup kendi içerisinde farklı dilleri konuşsa da ülkenin resmi dili Swahili olarak belirlenmiştir. Tanzanya’da nüfusun üçte biri Müslüman ya da Hristiyandır. Tanzanya’da gezi yaparken bir anda Budist, Hindu ve Bahailerle karşılaşabilirsiniz.

 

Yaban hayatı, denizi, kumsalı, kültürü ve tarihi yapısı itibariyle güzel ve unutamayacağınız bir tatil geçirebileceğiniz şehirlerde yer alan önemli bölgeleri de gezinerek tatilinizin daha da eğlenceli geçmesini sağlayabilirsiniz.

Arusha: Afrika’nın en önemli alanları ve ulusal parklarıyla çevrili olan bu şehir, Mount Meru, Ngorongoro Crater, Manyara Gölü, Tarangire National Park ve Kilimanjaro Dağı gibi önemli coğrafik alanlara yakınlığından dolayı turistlerin ilgisini çekiyor.

Kigoma: Tanganika Gölü kıyısında kurulan bu şehir, doğal güzellikleriyle kafanızı dinlemeniz için en ideal yerlerden biridir.

Mwanza: Victoria Gölü kıyısında kurulan bu şehirde dağlık alanda kurulan evleri görünce şaşkınlığınızı gizleyemeyeceksiniz.

Tanga: Okyanusun kıyısında olması, plajları, yemek kültürü ve doğal güzellikleriyle ülkenin en güzel şehirlerinden biridir. Tarihi yapısı itibariyle de Umman Sultanlığına ev sahipliği yapan Tanga şehrini kesinlikle gezmelisiniz.

Darüsselam: Balık pazarıyla ünlü olan bu şehirde, hayatınızda görmediğiniz balıkların tadına bakabilirsiniz. Hareketliliği ve renkli insanlarıyla keyif veren Balık Pazarında renkli deniz kabuklarından da alarak yakınlarınıza hediye götürebilirsiniz. Ayrıca bu şehirde Tanzanya Geleneksel Evlerinin birebir kopyasının sergilendiği açık hava müzesi de görülmesi gereken yerlerin başında geliyor.

Ngrongoro Krateri: Günümüzden yaklaşık iki buçuk milyon yıl önce volkanik patlamalar sonucu oluşan bu krater 1978 yılında Unesco Dünya Mirası Listesine alınmıştır. Ayrıca 30 bine yakın vahşi hayvanın yaşam alanı olan bu bölgede soyu tükenmekte olan siyah gergedan türlerini de görme şansını yakalayabilirsiniz.

 

Zanzibar: Tanzanya’ya bağlı olmasına rağmen kendine ait bir başkan, bir bayrak ve dine sahip olan bir ada olan Zanzibar, sakin ve güzel bir tatil arayanlar için Dünyanın en güzel yerlerinden biri diyebiliriz.

Dodoma: Wagogo, Warangi ve Sandawe kabilelerinin bir arada uyum içerisinde yaşadığı bu şehir Tanzanya’nın başkentidir. Sıradan şehir hayatını görebileceğiniz bu şehirde sokaklarda yürüyerek pazarlardan alışveriş yapabilirsiniz.

Mbeya: Dağlık bir arazi üzerine kurulan bu şehir, doğal yapısı itibariyle sizi dinlendirecek, rahat bir nefes almanızı sağlayacaktır. Vaktiniz varsa gezinmelisiniz.

Serengeti: Yaban hayatın korunduğu Serengeti Ulusal Parkı’na ev sahipliği yapan bu şehir Dünyanın en iyi safari alanlarını gezinebilirsiniz. Afrika’nın 7 doğal harikası, Dünyanın 10 doğal harikasından biri olan Serengeti Ulusal Parkı’nı kesinlikle gezmelisiniz.  

Sakinliği ve güler yüzüyle sizi bekleyen bir ülke

126 farklı etnik grubun barış içerisinde el ele yaşadığı bir ülke olan Tanzanya halkı son derece barışçıldır. Suç oranının çok düşük olduğu da ayrıca belirtebiliriz. Tanzanya kültüründe tokalaşmanın çok önemi vardır. Gezintiniz esnasında size birçok elin uzatıldığını göreceksiniz ve uzatılan bu eller sizi mutlu ediyor. Tanzanya’nın yerel halkının sevecen yaklaşımı ve sıcak kanlılığı tatil için Tanzanya tercihinizin ne kadar doğru olduğunu gösteriyor.

  

En eski insanları burada hissetmek mümkün

Şimdiye kadar insanoğlunun bulduğu en eski insan kalıntılarını dahası ilk ayak izlerini Tanzanya’dan takip edebilirsiniz. Dünyanın en önemli el değmemiş doğal parklarıyla ziyaretçilerine keyifli anlar sunan Tanzanya’da safari turları düzenleyebilir, canlıların birkaç adım ötesinden geçerek vahşi yaşamın heyecanını yaşayabilirsiniz. Safari gezintileri Ülke ekonomisine ciddi oranda katkı sağlıyor. Serengeti dahil yaklaşık 14 tane doğal parkları bulunuyor. Bu parklarda aklınıza gelebilecek tüm vahşi hayvanları bulabilirsiniz. Avrupanın en büyük belgesel yayıncısı National Geographic dahi birçok belgeselini bu parklarda kaydetmektedir.

 

Kabile yaşantısını merak ediyorum diyorsanız burası tam size göre

Günümüzde hala ilken şartlarda yaşayan topluluklar olduğunu biliyor muydunuz? Tanzanya’ya bağlı Masai Köyünde yaşayan insanlar kırmızı kıyafetleri ve delik kulaklarına taktıkları boncuklarla kabile yaşantısına hayat veriyor. Yarı göçebe bir yaşam süren Masai Köyünde ikamet eden kabileler hayvanlarını rahat otlatabilmek ve yeni otlaklar keşfetmek için sürekli hareket halindedirler. Bu ilginç kabileyi ve geleneklerini daha yakından incelemek için kesinlikle Masai Köyüne uğrayarak kabile üyeleriyle zaman geçirmelisiniz. Samimi tutumları ve ilginç gelenekleriyle sizi şaşırtacak olan Masai Köyünde bulunan kabile üyeleriyle tatilinizi renklendireceksiniz. Kabile üyelerinin temel besin gıdaları et, süt ve hayvan kanından oluşuyor. Meyve ve sebzelerin hayvanların yiyeceği olduğunu düşündükleri için, meyve yemeyi reddederler. Kabile yaşantısını gelire dönüştürmek isteyen kabile şefleri artık çocukların İngilizce öğrenmesi için eğitim faaliyetleri düzenliyor. Böylelikle İngilizce öğrenen gençler turistlerle daha yakından ilgileniyor ve kabilenin ekonomik gücünü artırıyor.

 

Tanzanya’da tropikal meyvelerle kahvaltı yapabilirsiniz

Tanzanya mutfağının temelini tropikal meyveler oluşturur. Ülkenin ekonomik gelişimi zaten tarıma dayalıdır. Bu durum da tropikal meyvelerin çok daha uygun fiyatlarla pazarlarda yer almasını sağlıyor. Mısır, et, balık, tavuk, ahtapot, karides, istakoz ve kalamar Tanzanya mutfağının önemli yiyecekleri olarak pazarlarda yerini alıyor. Sizde gezinizde bölgeye özgü lezzetlerin tadına bakarak Tanzanya mutfağını daha yakından tanıyabilirsiniz.

Zanzibar Film festivali

Her yıl düzenlenen çok disiplinli sanat ve kültür festivali ZIFF'in ana faaliyetidir; festival tüm sanatların yer aldığı bir etkinliktir. 8 gün süren yerel ve uluslararası paneller, çalıştaylar, 10 gün boyunca en iyi yerel ve uluslararası sinema gösterimleri ve her akşam bir filmin galasını da içerecek şekilde müzik konserleri içerir. Tüm festival programı, dünya izleyicileri için çok çeşitli eğlence, eğitim ve iletişim seçenekleri sunan, her sanat formunun en iyisini bir araya getirmek için sinemanın bir araya getirici kapasitesinin bir sonucudur. ZIFF 5 Uluslararası Jüri tarafından seçilen, 12 Uluslararası Ödül'ü dağıtır. Festivale katılmak için 7000 Batılı turistin Zanzibar'a geldiği tahmin edilirken ve toplam festival izleyicisinin ırk, sınıf ve dinler arasında geniş çaplı bir çekiciliği olduğu tahmin ediliyor. Zanzibar ekonomisi üzerindeki etkisi tartışılmaz

Peki doğal güzelliklerini hala korumayı başarabilmiş Tanzanya’da tatil size ne kadar mal olur?

Eğer Tanzanya tek başına seyahat ediyorsanız, 310 TL bir gün yeterli olacaktır. Tanzanya konaklama tarzınız otel olacaksa, fiyat 550 TL yükselebilmekte. Eğer eşiniz veya arkadaşınız ile birlikte seyahat edecekseniz, Tanzanya bir gün için yaklaşık 1000 TL ödemelisiniz İki çocuklu bir aile Tanzanya 'da bir gün 2000TL ye kadar çıkmaktadır.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar