BIST9.693,46%1,77
USD32.5355%0.02
EURO34,7190%0.09
ALTIN2.499,53%0.61
Yaşam

Hangi yemek düdüklüde kaç dakikada ve nasıl pişer? Yemek tarifleriyle birlikte

sevdiğimiz yemekleri düdüklüde pişirmeyi tercih ederiz . Hem yapacağımız yemekler lokum tadında oluyor hemde mutfakta zamandan tasarruf sağlayabiliyoruz. Hangi yemek düdüklüde kaç dakika pişer? Düdüklü tencereyi nereden alabiliriz? Düdüklü tencerede yemek tarifleri nelerdir? Sizler için hazırladık.

Abone OlGoogle News
09 Ocak 2021 13:37

Düdüklü tencerede sayesinde çok daha kısa sürede pişen, tadıyla lokum gibi olan o güzelim yemeklere kayıtsız kalmak mümkün mü hiç?

Siz de düdüklü tencere kullanmayı sevenlerdenseniz ya da "Düdüklü tencerem var ama bir türlü cesaret edip de kullanamadım" diyorsanız hemen buyurun böyle.

Birazdan göreceğiniz her bir tarif sizi neredeyse her gün düdüklü tencere kullanmaya teşvik edecek, bu tencereler sayesinde sadece zaman kazanmakla kalmayacak, aynı zamanda şu ana dek yaptığınız en lezzetli yemeklere imza atacaksınız.

Düdüklüde mercimek çorbası tarifi

 

Düdüklü tencerede yapabileceklerimizin sınırı yok aslında. En sevdiğimiz kış çorbalarından mercimek çorbası da onunla yapılır, hem de çok daha kısa sürede ve çok daha lezzetli şekilde.

Patates, havuç ve soğanın kabuklarını soyup 4'er parçaya bölün. Mercimeklerinizi güzelce yıkayın. Düdüklü tencerenize salça, mercimek ve yağı alın. Biraz kavurun. Ardından sebzeleri, baharat, su ve tuzu ekleyin. Tencerenizin kapağını kapatın. Çorba kaynamaya başlayınca altını kısıp 10-15 dakika daha pişirin. Ardından dikkatli ve kullanım talimatına uygun şekilde tencerenizin kapağını açın. 1-2 dakika beklettikten sonra çorbanızı blenderdan geçirin. Dilerseniz süzdürün. Ardından sıcak sıcak servis edin. Afiyetler olsun!

Düdüklüde et sote tarifi

 

Mutfakta hayatımızı kolaylaştıran ve zamandan kazandıran icat ne desek, aklımıza hiç şüphesiz düdüklü tencere gelir. Özellikle pişmesi uzun zaman alan malzemeleri çabucak pişirmesiyle de gönüllerimizi kazanıyor. Hemen hemen her evin vazgeçilmez klasik yemeklerinden olan et sotenin de pişme süresi düdüklü tencere sayesinde kısalıyor. Kıvamı da yumuşacık kalıyor. Karşınızda en zahmetsiz ve yumuşacık et pişirme yöntemlerinden biri olacak: Düdüklüde et sote tarifi!

Düdüklü tencerenizin içerisine yağ ve etleri alın. Kavurmaya başlayın. Biraz kavurduktan sonra soğan ve biberini ilave edin. Kavurmaya devam edin. Ardından salça ve domatesi de ekleyin. Tuz ve baharatlarını, suyunu ekleyip düdüklü tencerenizin kapağını kapatın. Yemek kaynamaya başlayınca düdüğünü indirerek 25-30 dakika kadar pişirin. Ardından ocaktan alıp kapağını dikkatli bir şekilde açıp servis edin. Afiyetler olsun!

Düdüklüde taze fasulye tarifi 

 

Taze fasulyeleri yıkayın, kılçıkları varsa kılçıklarını temizleyin ve dilediğiniz şekilde doğrayın.

Soğan ve domatesi küp şeklinde doğrayın.

Düdüklü tencerinizi ocağın üstüne alın ve zeytinyağını dökün. Zeytinyağı ısındıktan sonra soğanları aktarın ve kavurun, ardından sarımsağı da ekleyip soğanlar pembeleşince fasulyeleri de ekleyin.

Son olarak şekeri ve domatesleri de ekleyip uzunu koyun ve düdüklü tencerinizin kapağını kapatın.

Düdüklü tencerenin buharı çıkmaya başladıktan 15 dakika sonra tencereyi ocaktan alın. Taze fasulyeyi buzdolabında soğuttuktan sonra servis edin. Afiyet olsun.

Düdüklüde Kuzu Tandır Tarifi

 

Kuzu Tandır Tarifinin Pişirme Önerisi

Düdüklü tencere yerine normal tencerede pişirecekseniz, 1- 1,5 saat daha fazla pişirmenizi öneririz.

Eti genişçe bir kaba alın ve üstüne baharatları serpiştirin. Zeytinyağını da üstüne gezdirip, sarımsakları rendeleyin.

Tüm bu karışımı ete daha iyi yedirebilmek için hafifçe ovun.

Ardından kabın ağzını streç filme kapatın ve buzdolabında minimum 1 saat kadar dinlendirin.

Dinlenmiş olan marineli eti düdüklü tencereye alın, üstüne 1 bardak suyu ilave edin, tencerenin kapağını kapatın ve pişmeye alın.

Düdüklü tencereniz havasını salmaya başladığında ayarını yapın ve bu şekilde yaklaşık 1.5 saat kısık ateşte pişmeye bırakın.

Pişme süresinin sonunda altını kapatın ve tencere soğuyana dek kapağını açmayın.

Tencere soğuyunca açın ve etinizi sıcak sıcak servis edin.

Servis ederken, pide üstünde ve yanında çeri domateslerle bir sunum yapabilirsiniz.

Düdüklü de et kavurma pişirme süresi

Et pişirmenin ve yemenin zevki bir başka olduğunu biliyoruz. Fakat etin en iyi düdüklüde piştiğini siz biliyor muydunuz? Lokum gibi olmasını istediğiniz etleri düdüklü tencereye atabilirsiniz. Kemikli parçalar için 45 dakika Büyük dana eti için 30 dakika  Küçük kuş başı et için 16 dakika kıyma için 12 dakika, dana biftek için 20dakika pişirmeniz yeterli olacaktır !

Düdüklüde Pırasa yemeği pişirme süresi

Havuç ve diğer malzemelerle birlikte pırasayı biraz suda bekletip 15 dakika kadar bekletmeniz yeterli

Düdüklü tencerede mısırı pişirme süresi

Mısırı yemeye bayılıyorsanız onu pişirmeniz gereken tek adres düdüklü ve mangal ateşi. Evde yemek isteyenler için düdüklüde yalnızca 20dakika bekletmek yeterli olacaktır.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar