BIST9.022,16%2,45
USD32.3205%0.09
EURO35,0684%-0.01
ALTIN2.280,06%0.11
Yaşam

2021 Asgari ücret lideri İsviçre !

2021 İsviçre'de asgari ücret ne kadar? İsviçre işçi alımı yapıyor mu? 2020 İsviçre saatlik çalışma ücreti nedir? İsviçre iş başvurusu nasıl yapılır? Gezilecek yerler ve yaşam koşulları ile alakalı her şey..

Abone OlGoogle News
07 Ocak 2021 14:31

İsviçre'de dünyanın en yüksek asgari ücreti için referanduma gidilmesinin ardından Cenevre'de evet sonucu çıkmıştı. İsviçre'ye işçi olarak başvurmak isteyen kişilerin  neredeyse tamamı, İsviçre'de asgari ücretin ne kadar olduğunu araştırmaya başladı. Koronavirüsten dolayı birçok ülkenin sadece sağlıkçıları alması ve işçi alımlarını durdurması gündem olmuştu. Peki İsviçre işçi alımı yapıyor mu? İsviçre'de çalışma koşulları ve saatlik çalışma ücreti ne nasıl? İsviçre'de gezilecek yerler ile alakalı tüm detaylar..

2020 İSVİÇRE ASGARİ ÜCRET NE KADAR?

Bugün sonuçlanan referanduma göre Cenevre'deki seçmenin yüzde 57,8'i evet diyerek yeni asgari ücrete olumlu baktı. Cenevre'de saatlik asgari ücretin 23 İsviçre frangına (190 Türk lirası) yükselmesini kabul etti. 2020 İsviçre'de haftalık çalışma saati 40 saat olarak belirlenmiş. Dünyanın en çok pahalı ülkelerinden birisi olan İsviçre'de aylık asgari ücret 4 bin 100 İsviçre frangı (33 bin 880 TL) olacak. Bu ücret İsviçre geneli için geçerli olamamakta. Bu ücret 26 kantonun sadece üçünde uygulama yürürlükte olacak. Neuchatel ve Jura kantonlarında çalışanlar saatlik en az 20 frank kazanıyor ve aylık yaklaşık 3 bin 560 franga (29 bin TL) denk geliyor.

İsviçre'de aylık asgari ücret ortalaması ise 6 bin 500 İsviçre frangı. (Yaklaşık 53 bin 793 TL)

İSVİÇRE İŞÇİ ALIMI 2020

İsviçre işçi alımı yaparken çok titiz davranan ülkelerden birisidir. Türkiye'den de birçok kişinin başvurmak istediği İsviçre'ye işçi alımı yapılırken oldukça seçici işlem yapılır. Yabancı işçi alımlarında kişilerden uzun yıllar vasıflı çalışan gibi çalışması ya da vasıflar aranır. Vasıfsız yabancı işçi almayan İsviçre'de kişinin donanımı oldukça önemlidir. Eğer İsviçre'ye iş başvurusu yapacaksanız bütün evraklarınızı eksiksiz olarak tamamlamış olmanız gerekir. İsviçre işçi alımlarında evrak eksikliğine oldukça dikkat eden bir ülkedir.

2020 İSVİÇRE ÇALIŞMA KOŞULLARI NASILDIR?

İsviçre'ye işçi olarak gitmek isteyenlerin en fazla merak ettiği konulardan birisi de İsviçre çalışma koşullarının nasıl olduğudur. İsviçre bilindiği üzere çalışanlarına oldukça dolgun ücretler veren bir ülkedir. İsvçre'de üç farklı çalışma izinleri olur. Türkiye'ye göre oldukça farklı olan bu yöntem şöyle sıralanır;

L oturumu: Kısa süreli ve geçici çalışma izni

B oturumu: Yıllık çalışma izni

C oturumu: Süresiz çalışma izni

İsviçre'ye iş başvurusunu yapmak için, ilan verilen siteleri takip ederek bu alanlardan başvuru yapılmalıdır. İsviçre’nin size vereceği oturum belgeleri orada kimlik görevi göreceği için oldukça önemlidir. İsviçre gelir seviyesi oldukça yüksek, refah seviyesi oldukça iyi güzel bir ülkedir. Ayrıca İsviçre G oturumu ile komşu ülkelerden de iş desteği alabiliyor.

İSVİÇRE İŞ BAŞVURUSU İÇİN ÖNEMLİ UYARILAR

İsviçre'ye iş başvurusunu belirli kanallardan yapabilme şansınız var. Yalnız başvuru yapmadan önce, o işin kariyeriniz ve eğitiminiz ile uyumlu olması gerekmektedir. Bu oldukça önemli bir unsurdur. İsviçre'ye başvuru yaptığınız işin eğitimine ait bilgileri mutlaka dosyanıza eklemelisiniz. Ayrıca başvurunun onaylanması için pasaport, CV ve başvuru ücretlerinin yatırılması gerekir. İsviçre’ye iş ilanında bulunmak ücretli mi merak edenlere bu durumun gerçek olduğunu ve ücret alındığını belirtelim.

İSVİÇRE İŞÇİ ALIMLARI

Yaşam standartlarını yükseltmek isteyen binlerce kişinin işçi olarak çalışmak istediği ülkelerden birisi olan İsviçre, genel olarak eğitimli ve vasıflı kişileri ise alsa da, bazen vasıfsız elemanlara da ihtiyaç duyabiliyor. Ustalık, kalfalık veya bedensel işleri gerektiren işlerde çalışmak için bu gibi ilanlara başvuru yapabilen bir kişiyseniz mutlaka başvurunuzu gerçekleştirin. İsviçre işçi alımında vasıfsız elemanlarda herhangi bir eğitim şartı aranmıyor. Bunun gibi bir işi kabul ettiğiniz takdirde İsviçre'de çalışabilirsiniz. Eğer vasıflı bir kişiyseniz, İsviçre’ye kurallara uyduktan sonra normal bir İsviçre vatandaşı gibi bir yaşam sürer ve göçmen olduğunuz için ötekileştirilmesiniz.

Eğer İsviçre'de bir dükkan açarak hayatınıza devam etmek istiyorsanız, kurallara uyduğunuz takdirde herhangi bir sıkıntı yaşamadan, işletmeci olarak hayatınıza devam edebilirsiniz. Türkiye'de üretilen ürünleri ya da Türkiye'de popüler olan işleri orada da pazarlayabilirsiniz. İsviçre'nin işçi alımları birçok web sitesinde yer almaktadır.

Kesinlikle Görülmesi Gereken 5 Yer !

Sadece çalışmak için değil ayrıca gezmek, enerjinizi atmak için birbirinden güzel doğal eserlere ev sahipliği yapan İsviçreyi baştan sona gezmelisiniz. Kesinlikle görülmesi gereken 5 yeri sizler için hazırladık

Jungfrau

Jungfraujoch, İsviçre'nin Bern Alpleri'de Mönch ve Jumgfrau'nun bağlantı sırtındaki en derin nokta ve dağ geçidi. Geçit Bern ile Wallis Kantonları'nın sınırında yer alır. Geçidin bulunduğu bölge, yılın büyük bölümünde karla kaplıdır. Küresel ısınmaya bağlı olarak, bölgedeki kar kalınlığı, her yıl birkaç desimetre azalmaktadır.

Yaklaşık 600 m. doğusunda göze çarpan zirvesi ile deniz seviyesinden 3.571 m yükseklikteki " Sphinx" yükselir. Burada bir manzara platformu ve bilimsel araştırma merkezi Sphinx Gözlemevi (Sphinx-Observatorium) bulunur. Bunların içerisinde Jungfraubahn (Jungfrau raylı hattı) 3.454 m.'de son bulur. Bir tünel yardımıyla buradan Aletsch Buzulu'nun Wallis kısmısına ulaşılır. Yine bir teleferik ile Sphinx 'in zirvesine ulaşmak mümkündür.

 

Laussane Cathedrali

Lozan şehrinin en yüksek noktası,hoş ve sakin bir tepede konumlanmış bir şato görünümünde harika bir dış mimarisi olan bu Heybetli bir yapının manzarasına bayılacaksınız. Ayrıca terasina çıkmak ucuz, öğrenciler için sadece 3 Frank  !

   

Chillon Castle

Chillon Şatosu ya da Château de Chillon, Veytaux sınırları içerisinde, Cenevre Gölü'nün doğu kıyısında yer alan bir şatodur. Şato Montrö'ya 3 km. mesafede yer alır. Kalenin yapım tarihi kesin olarak bilinmemektedir ancak kalenin ilk yazılı kayıtlarının 1160 veya 1005 olduğu söylenmektedir. Şato 12. yüzyılın ortalarından itibaren Savoie Hanedanı tarafından kullanıldı ve büyük ölçüde Pietro II tarafından 13. yüzyılda genişletilmiştir. Kale hiçbir zaman kuşatmalar ile alınamamıştır. Ancak çeşitli antlaşmalar ile el değiştirmiştir.

Chillon şu anda ziyaretler ve turlar için halka açıktır. Web sitesine göre, Chillon "İsviçre'nin en çok ziyaret edilen tarihi anıtı" olarak gösterilmektedir.Ziyaret ücretlidir. Şato civarında araç otoparkı ve otobüs durağı mevcuttur. Şatonun içinde büyük yatak odası, salon ve bazı canlandırmaların olduğu çeşitli odalar mevcuttur. Kale içinde dört büyük salon, üç avlu ve yatak odası bulunur. Bunların bir kısmı halkın ziyaretine açıktır.

 
 
Rhine Falls

Ren Şelalesi Avrupanın en büyük şelalesi. Şelalenin çevresinde çok güzel yürüyüş yolları ve şelaleyi daha yakından görmenizi sağlayan seyir terası var. Ayrıca küçük teknelerle şelalenin döküldüğü alana geçebilirsiniz.

 
 
Zurich 
İsviçre’nin en büyük şehri, çağdaş sanat ve alışveriş konusundaki en önemli noktalardan biridir. Kunsthaus’da ve Rietberg Müzesinde önemli sanat eserleri sergilenmektedir. Alışverişi bir sanat olarak görenler bu konudaki becerilerini Bahnhofstrasse ve Niederdorf’da geliştirebilirler. Zurich Gölünün yanıbaşındaki bu şehir mükemmel bir kitle ulaşımına ve ücretsiz bisiklet kiralama sistemine sahiptir.
 

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar