BIST9.716,77%-0,05
USD32.543%0.02
EURO34,9356%-0.11
ALTIN2.442,01%0.24
Yaşam

Meteoroloji ve Valilik’ten İstanbul için peş peşe uyarılar! Bu saatlere dikkat

Meteoroloji ve İstanbul Valiliği, megakentte şiddetli rüzgar ve fırtına ile yağmur beklendiğine dair vatandaşlara saat saat uyarılarda bulundu.

Abone OlGoogle News
07 Şubat 2022 14:54

Meteoroloji'den ülkenin birçok bölgesi için art arda uyarılar geldi. Ege Bölgesi, Karadeniz ve İstanbul için saat verildi. Ege'nin fırtına etkisi altına girmesi beklenirken Karadeniz'e kar; İstanbul'a da yağmur uyarısı yapıldı. İşte dikkat edilmesi gereken saatler...

Dikkat! İstanbul için saat verildi…

İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Şen İstanbul’la ilgili son dakika saat vererek son dakika uyarısında bulundu. İstanbul’da akşam 20.00’da sağanak yağışın beklediğini belirten Prof. Dr. Şen sosyal medya hesabından şu açıklamalarda bulundu:

“İstanbul’da gündüz hava parçalı bulutlu sıcaklık 13-14 derece. Yağmur akşam saat 20:00 civarında başlar. Gece yarısından sonra saat 2.00 civarı kuvvetlenir. Yarın (Salı) akşam hafifler Çarşamba öğlen son bulur. Yarın sıcaklık 6 dereceye kadar düşer ama kar sınırına gelmez. Trakya’da Karla karışık yağmur yapar.

Bugün Marmara, Kıyı Ege, Doğu Akdeniz ile Antalya, Isparta, Gaziantep ve Kilis çevrelerinin sağanak yağışlı gece Marmara'nın batısı ile Antalya'nın doğu yağış kuvvetli. Rüzgar Marmara, Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri ile Karadeniz'in iç kesimlerinde LODOS’dan kuvvetli esecek.”

İstanbul Valiliği’nden uyarı geldi

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından uyarıda bulunarak, "Kıymetli hemşehrilerim, Meteoroloji Bölge Müdürlüğü’nün verilerine göre #İstanbul’da yarın kuvvetli #rüzgar ve #fırtına bekleniyor. Özellikle okullarda, trafikte ve parklarda tedbiri elden bırakmayalım." ifadelerini kullandı.

İstanbul Valiliği de vatandaşlara uyarıda bulunarak şu açıklamayı yaptı;

Meteorolojik değerlendirmelere göre;

Rüzgârın, Marmara bölge genelinde 07 Şubat 2022 Pazartesi öğle saatlerinden itibaren güney ve güneybatı (lodos) yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) zaman zaman kısa süreli fırtına (60-80 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

08 Şubat 2022 Salı sabah saatlerinden itibaren Marmara’nın kuzeyinden başlayarak kuvvetli rüzgârın yönünün kuzey ve kuzeydoğuya (poyraz) döneceği,

09 Şubat 2022 Çarşamba sabah saatlerine kadar kuvvetli, Marmara Bölgesi’nin kuzey kesimlerinde kısa süreli fırtına (60-80 km/saat) şeklinde esmeye devam edeceği tahmin ediliyor.

Ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmeleri ile ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Ege'de fırtına bekleniyor

Meteoroloji’den yapılan açıklamada, “Kuzey Ege’de rüzgarın, bugün (Pazartesi) akşam saatlerinden sonra güneyi güneybatıdan, yarın (Salı) sabah saatlerinden itibaren kuzeyi ile zamanla genelinde kuzeyli yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/sa) fırtına, yer yer 9 kuvvetinde (90 km/sa) kuvvetli fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın; Çarşamba günü sabah saatlerinde kuzeyi ile öğle saatlerinde genelinde etkisini kaybetmesi beklenmektedir. Güney Ege’de rüzgarın, bugün (Pazartesi) akşam saatlerinden sonra kuzeyi ile zamanla genelinde güneybatıdan, yarın (Salı) sabah saatlerinden itibaren kuzeyi ile zamanla genelinde kuzey ve kuzeybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/sa) fırtına, yer yer 9 kuvvetinde (90 km/sa) kuvvetli fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın; Perşembe günü sabah saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenmektedir” denildi.

Karadeniz için kar uyarısı

Meteoroloji tarafından turuncu kategoride değerlendirilen uyarıda, 8 Şubat Salı gününden itibaren Karabük, Bolu, Düzce, Kastamonu, Çankırı ve Sinop’un iç kesimlerinde 20 santim üzerinde yoğun kar yağışı beklendiğini bildirdi.

Açıklamada, yağışların 10 Şubat Perşembe sabahına kadar iç kesimlerde yoğun şekilde olacağını, kıyı kesimlerde kuvvetli yağmur, zamanla yer yer karla karışık yağmur şeklinde olacağı tahmin edildiği ifade edilerek, “Kuvvetli yağmur ve yoğun kar yağışlarının 10.02.2022 Perşembe sabah saatlerine kadar aralıklarla etkili olması bekleniyor. Bölgenin iç kesimlerinde (150-200 metre üzeri rakımlı yerlerde) yoğun kar yağışı sebebi ile buzlanma, don olayı, kuvvetli rüzgarla birlikte tipi, yüksek kesimlerde çığ tehlikesi, şehirlerarası otoban, karayolları ve geçitlerde ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklar yaşanabileceği tahmin ediliyor. Vatandaşlarımızın ve yetkililerin dikkatli ve tedbirli olmaları ve Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yayınlayacağı hava tahmin raporlarını, anlık meteorolojik uyarıları takip etmeleri önem arz etmektedir” ifadelerine yer verildi.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar