BIST9.915,62%2,05
USD32.509%-0.09
EURO34,7760%-0.56
ALTIN2.438,67%0.10
Teknoloji

Apple, iPhone satışlarının artmasını bekliyor!

Apple yeni piyasaya sürdüğü cihazlarda oldukça iddialı. Üst segmente seslenen cihazlarıyla adından söz ettiren Apple, iPhone satışlarının artmasını bekliyor. Yeni iPhone ailesini tanıtmaya hazırlanan Apple, App Store düzenlemeleriyle de karşı karşıya.

Abone OlGoogle News
27 Temmuz 2021 15:29

Apple kısa bir süre önce açıkladığı rakamlarda oldukça yüksek bir büyüme beklediğini duyurdu. Hal böyle olunca da 5G özelliğine sahip iPhone 12 serisinin başarısı konuşulmaya başlandı. Öte yandan bu yılın son aylarında tanıtılması beklenen iPhone 13 serisi için Apple’ın beklentileri bulunuyor. Ancak bir problem var: Davalar.

ANALİSTLER APPLE'IN DURUMU DA DEĞERLENDİRDİ

ABD merkezli teknoloji devine açılmış halihazırda pek çok ‘antitröst’ yani rekabete fırsat vermeyen kararlar sebebiyle davalar açılmış durumda. Hem ABD tarafından hem de Avrupa tarafından yetkili kurumlarca açılan davalar halen sürerken, Apple büyüme beklediğini duyurdu.

Açılan bu davalar Apple’ı nasıl etkiler bilmiyoruz ancak şirket her yıl büyüme rakamlarını ‘aşağı yukarı’ tutturuyor. Bu sebeple açılan davaların sonucu şirketi pek de etkilemiyor gibi duruyor. Öte yandan analistler şirketin hisseleri için en büyük riskin bu davalar olduğunu vurguluyor.

Geçen yıl, "Fortnite" yapımcısı Epic Games ve Apple arasında bir dava patlak vermişti. App Store komisyonları nedeniyle yaşanan bu sorun, Apple’ın başını derde sokmuştu. Zira söylenene göre Apple’ın App Store gelirlerinin yüzde 6’sı ve karının da yüzde 15’ini sağladığı biliniyor. 

Analistler şu anki senaryoda Apple’ın gelirlerinin yaklaşık yüzde 28.7 artarak 34 milyar dolara yükselmesini bekliyor. Elbette bunun sağlanmasındaki en büyük katkı da ‘iPhone’ tarafından gelecek.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar