BIST9.915,62%2,05
USD32.4805%-0.17
EURO34,7830%-0.54
ALTIN2.440,52%0.18
Teknoloji

Bir zamanlar zirveye oynayan Huawei, kan kaybetmeye devam ediyor

2021'in birinci çeyreğine ait akıllı telefon satışları ortaya çıktı. Bir zamanlar zirveye oynayan Huawei, kan kaybetmeye devam ediyor.

Abone OlGoogle News
11 Haziran 2021 14:16

ABD ambargosu nedeniyle zor günler geçiren Huawei, kan kaybetmeye devam ediyor. Son olarak işlemci pazarında beşinci sıralaya gerileyen şirketin içinde bulunduğu tablo daha da netleşti.

Ortaya çıkan bir rapor Çinli teknoloji devinin, son çeyrekte ne kadar telefon sattığını ortaya çıkardı. Bir zamanlar akıllı telefon pazarında liderliğe oynayan şirket, eski parlak günlerinden çok uzak.

Huawei son çeyrekte 14.19 milyon telefon sattı
Counterpoint Research tarafından yayınlana rapor, akıllı telefon pazarındaki son durumu ortaya çıkardı. Buna göre sektör yılın birinci çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 20 büyüdü. Şirketler toplamda 354.94 milyon adet telefon satarken, asıl dikkat çeken detay ise Huawei’den geldi.

Kısa süre öncesine kadar akıllı telefon pazarında liderliğe oynayan Huawei, bugünlerde eski günlerin gölgesinde yaşıyor. ABD ambargosu nedeniyle günden güne pazar payı kaybeden Çinli teknoloji devi, 2021’in ilk çeyreğindeki akıllı telefon satışlarından sadece yüzde 4’lük bir pay aldı.

Bu 354.94 milyon telefondan sadece 14.9 milyonu anlamına geliyor. Toplamdaki pazar payı yüzde 10‘a düşen Çinli teknoloji devi, Vivo‘nun gerisinde kaldı. Bu düşüşün en büyük nedeni ise ambargo. Ancak bir başka diğer neden ise Honor’un artık şirketin parçası olmaması. Huawei, bu kötü gidişatı durdurmak için kısa süre önce HarmonyOS işletim sistemini yayınladı. Yeni işletim sisteminin ne kadar faydalı olacağı ise şu an için gizemini koruyor.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar