BIST9.716,77%-0,05
USD32.5608%0.07
EURO34,9497%-0.07
ALTIN2.439,81%0.15
Teknoloji

İzinsiz gelen mesajlar nereye şikayet edilir?

İstenmeyen SMS e devlet üzerinden nasıl yapılır araştırması vatandaşın gündeminde. Yeni kullanıma açılan İYS sistemi ve e-devlet üzerinden istenmeyen mesajları engelleyebileceksiniz. Peki, istenmeyen mesaj engelleme nasıl yapılır? İşte E-devlet ve İYS ile istenmeyen SMS iptal etme ekranları...

Abone OlGoogle News
15 Ocak 2021 14:28

Birçok telefon kullanıcısının şikayet ettiği istenmeyen SMS'leri engellemek için e devlet üzerinden yeni bir uygulama hayata geçti. Artık e devlet uygulamasına girerek gün içinde gelen istenmeyen SMS'leri engelleyebileceksiniz. Peki istenmeyen SMS e devlet üzerinden nasıl engellenir, ne yapmak gerekir?  

SMS ve arama iptali için e-Devlet üzerinden veya www.iys.org.tr adresinden tercihlerinizi düzenleyebilirsiniz.

Ticari Elektronik İleti Yönetim Sistemi sayesinde vatandaşlar, verdikleri tüm ticari elektronik ileti onaylarını tek bir noktadan görebilecek. Onayları kontrol edip reddetme hakkını kullanabilecek. Vatandaşlar ticari elektronik iletilere ilişkin onaylarını 8 Ocak'tan itibaren 16 Şubat 2021'e kadar e-Devlet üzerinden veya www.iys.org.tr adresinden kontrol edebilecek ve onay tercihlerini değiştirebilecek.

Sistem ile onaysız iletilerin tüketicilere gönderilmeden engellenmesi ve istenmeyen mesaj trafiğinin azaltılması amaçlanıyor.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar