BIST9.678,76%0,35
USD32.5177%-0.11
EURO34,7908%-0.20
ALTIN2.418,94%-0.46
Teknoloji

Telegram'da telefon numaranızı nasıl saklarsınız?

Mesajlaşma uygulaması Telegram hakkında geçen hafta bir okuyucu sorusu aldık. Soru 'Telegram'da telefon numaramı nasıl gizleyebilirim?' Çok basit olmayan bir cevapla basit bir soru.

Abone OlGoogle News
11 Ocak 2021 15:21

Telgraf, orada daha güvenli mesajlaşma uygulamalarından biridir. Aslında, 100 milyondan fazla aktif kullanıcıyla, en popüler güvenli mesajlaşma platformlarından biridir. Güvenilir olduğu kadar güvenli olduğu da bilinir. Bu güvenlik, artık bilinçli kullanıcılar için ve sezgisel arabirimin yanı sıra, sağlam platform ve kullanım kolaylığı sayesinde Telegram'ı bugünkü duruma getirmede önemli bir fayda sağlıyor.

WhatsApp gibi, sohbetler şifrelenir ve makul şekilde güvenlidir. WhatsApp'tan farklı olarak, Telegram sohbetleri istemciden istemciden ziyade istemciye sunucudur, ancak yine de oldukça özeldir. Özellikle Telegram'ın CEO'su Pavel Durov, hükümetlerin baskısı altında olsa bile asla satmayacağı sözünü verdi.

Telefon numaranızı Telegram'da saklayın

Her neyse, konuya geri dönelim. Telefon numaranızı Telegram'da nasıl saklayabilirsiniz? Kısa cevap, numaranızı manuel olarak gizleyememenizdir. İyi haber şu ki, gerçekten zorunda değilsin.

Telgraf, telefon numaranızı, diğer her şey için bir kullanıcı adıyla doğrulama olarak kullanır. Telegram hesabınızı ilk kurduğunuzda, hücrenizi sağlamanız ve çoğu sohbette kullanılacak bir kullanıcı adı oluşturmanız gerekir. Telgraf, daha sonra hesabınızı doğrulamak için telefonunuza bir doğrulama kodu gönderir. 

Diğer Telgraf kullanıcıları, telefon numaranızı yalnızca kendi telefon numaranızda görürler. Örneğin, arkadaşlarınız, telefon rehberinizdeki herkes ve telefon numaranızı istediğiniz gibi paylaştığınız kişiler. Esas olarak, eğer onların numarası varsa, onlar sizin olsun.

Telegram'da yeni bir arkadaş edinirseniz veya kullanıcı adınızı kahve dükkanında gördüğünüz o sevimli adama ya da kıza verirseniz, onlara verene kadar numaranızı görmezler. Numaraları takas edip bunları telefon rehberinize eklerseniz, numaranızı görürler. Eğer yapmazsan yapmazlar.

Bu gizlilik bir yanını koruyan basit bir sistemdir. Kişinin numarasını telefon rehberinize eklemediğiniz sürece, tek görecekleri Telegram kullanıcı adınızdır.

Bazı diğer yararlı Telgraf gizlilik ipuçları

Telegram kutunun dışında nispeten özel olsa bile, daha da özel hale getirmek için yapabileceğiniz birkaç ince ayar vardır. İşte Telegram'ı daha güvenli hale getirmenin birkaç yolu.

Kendini tahrip eden sohbetler

Telgraf, uçtan uca şifreleme kullanan ve kendini imha eden bir Gizli Sohbet özelliğine sahiptir. Bu sohbetler için bir zamanlayıcı ayarlamanız gerekecek, ancak bunun dışında oldukça otomatik. Asla istemediğin sohbetler için bu çok güzel bir özellik.

Telegram'da bir gizli sohbet açın. Üç nokta menü simgesini seçin.
'Kendini imha etme zamanlayıcısını ayarla' seçeneğini seçin ve bir zaman ayarlayın.
Zamanlayıcı ayarlandıktan sonra, bu sohbet oturumundaki tüm mesajlar belirlenen zamanda silinir.

Ekran resimlerini telefon galerinizden gizle

Telegram ekran görüntülerinin telefonunuzun medya galerisinde görünmesini istemiyorsanız, bunları gizleyebilirsiniz. Dış Telgraf'tan tam olarak nelerin görüntülenebileceğini ve görüntülenemediğini belirtebilir ve bazı konuşmacılar için çok iyi bir özelliktir.

Android'de:

Telgraf Ayarları'nı seçin.
Galeriye kaydet kapat.
IOS'ta:

Telefon Ayarları'na gidin.

Gizlilik ve Fotoğraflar'ı seçin. Telgrafı kapat.

Bu medyayı hala Telegram'dan görüntüleyebileceksiniz, ancak dışarıdan görünmeyecektir.

Şifre kilidi Telgraf Başkalarının telefonunuza erişimi varsa ve gizliliğinizi korumak istiyorsanız, Telegram içinde bir şifre kilidi ayarlayabilirsiniz. Bu, uygulamayı kilitler ve uygulamayı kullanabilecek veya görüntüleyebilen herkesin çalışmasını durdurur.

Telgraf Ayarları'nı seçin.

Gizlilik'i ve ardından Güvenlik'i seçin. Şifre Kodu Kilidini etkinleştirin ve bir PIN girin.
Bundan sonra, Telegram'ı ilk başlattığınızda bir PIN girmeniz gerekecektir. PIN olmadan, uygulama başlamaz.

En son Telegram'da seçilen kişiler için gizlendi
Muhtemelen bildiğiniz gibi, Telegram, uygulamayı son kez kullandığınızda diğer kişileri gösterir. Birinden uzak durmaya çalışıyorsanız veya görmeden sohbet etmek istiyorsanız bunu yapabilirsiniz.

Telgraf Ayarları'nı seçin.

Gizlilik'i ve ardından Güvenlik'i seçin. Seçiminizi Son Görme bölümünde yapın.
Herkes, Kişilerim veya Kimse'yi seçebilirsiniz. İstisnaları da ayarlayabilirsiniz. Bu, en son görüntülenen bildiriciden her zaman hariç tutulacak bir kişi eklemenize olanak tanır.

Telefon numaranızı Telegram'da saklayamazsınız, ancak buna gerek yok. Birinin telefonunu telefonunuza eklemediğini veya bir kişi olarak kaldırmayı unuttuğunuz sürece, numaranızı görmezler. 

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar