BIST10.045,74%-0,37
USD32.4877%0.20
EURO34,8273%0.04
ALTIN2.421,17%1.72
Teknoloji

2021 Volkswagen Arteon tanıtıldı! Yeni Arteon modelinin özellikleri, motor gücü nedir? Neler değişti?

Alman otomotiv devi Volkswagen'de son günlerde büyük hareketlilik vardı. Volkswagen yeni Arteon için teaser'lar paylaşıyordu. Sonunda 2021 model Volkswagen Arteon resmen açıklandı. Volkswagen'in avant-garde tasarıma sahip modeli Arteon güncellenmiş haliyle yollara çıkmaya hazırlanıyor.

Abone OlGoogle News
24 Haziran 2020 14:22

Volkswagen makyajlı Arteon'u nihayet tanıttı. Kozmetik açıdan baktığımızda standart bir VW makyajı gibi görünse de Alman üretici, estetik operasyonu kapsamında aileyi birçok açıdan genişletmiş.

Tasarımı aradan çıkardıktan sonra diğer yeniliklere değiniriz. Golf 8 gibi far ile ızgarayı LED elemanlar ile birleştiren makyajlı Arteon tahmin edeceğiniz gibi daha farklı tampon tasarımlarıyla süslenmiş. Ön bölümde yenilenen farlar ve ızgara dizaynı da dikkat çekiyor.

Ayrıca buranın tasarımı Arteon, Elegance ve R-Line olarak adlandırılan versiyonların hepsinde birbirinden farklı. Yeni R ve R-Line logolarını taşıyan makinenin arka kısmında ise karartılmış ve grafikleri değiştirilmiş stoplar ile yeni difüzör-egzoz çifti dikkatlerden kaçmıyor.

Volkswagen, makyaj ile Arteon'a Çin'de görselleri geçen hafta sızdırılan station wagon versiyonu da ekledi. Wolfsburglu üreticinin "Shooting Brake" olarak adlandırdığı bu model aslında Passat-Passat Variant çiftinden farksız zira shooting brake'ler 5 kapılı olmaz.

Volkswagen Tasarım Stüdyosu'nun başındaki isim Marco Pavone, Shooting Brake'in B sütunundan itibaren özgün bir tasarıma sahip olduğunu ve arka çamurluklarının fastback'ten geniş olduğunu söylüyor.

MQB platformundan yükselen ikilinin boyutları ise yükseklik hariç (Fastback 1.428 mm, Shooting Brake 1.447 mm) tamamen aynı. Aks mesafesi 2.840 mm olan Arteon ailesinin uzunluk (4.866 mm), genişlik (1.871 mm) ve iz genişlikleri (1.587 mm) birbirinden farksız. Bu yüzden bagaj hacmi konusunda Shooting Brake koltuk kafalıklarına kadar fastback'ten sadece 2 litre daha iyi – 565 litre. Asimetrik katlanabilen koltuklar yatırıldığında ise yükleme hacmi fastback'te 1.557; Shooting Brake'te 1.632 litre oluyor.

Kabinde göze çarpan en önemli değişiklikler ise artık Digital Cockpit Pro'yu standart olarak sunan Arteon'un konsol tasarımında göze çarpıyor. Passat'ın aksine boydan boya uzanan havalandırma çıkışlarından vazgeçen modelin göğüs bölümünün merkezinde yeni MIB3 multimedya sistemine ev sahipliği yapan monitörün boyutu donanım paketine göre 8.0 ile 9.2" arasında değişiyor.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar