BIST9.090,77%0,12
USD32.3669%0.07
EURO35,0021%-0.04
ALTIN2.325,84%0.23
Teknoloji

Yerçekimi ile şarj olmaya başladı: İşte 'sonsuzluk treni'

Avustralyalı madencilik firması Fortescue, yerçekimi enerjisini kullanarak kendini şarj eden ve enerjisi hiç bitmeyen "Sonsuzluk Treni"ni açıkladı...

Abone OlGoogle News
07 Mart 2022 00:22

Avustralyalı demir madeni şirketi Fortescue, dünyanın en verimli akülü elektrikli lokomotifi olarak lanse edilen, sıfır emisyonlu tren projesiyle yeniden şarj etmeye gerek kalmadan büyük miktarlı demir cevheri taşımayı hedefliyor.

Fortescue, bu projeyi oluşturmak için yan kuruluşu Fortescue Future Industries’in (FFI) bir parçası olacak Williams Advanced Engineering’i (WAE) satın aldı. Fortescue Future Industries, madencilik şirketinin karbon emisyonlarını azaltmak için daha yeşil teknolojiler geliştirmeye odaklanan bir oluşum görevini yürütüyor. DesignTAXI’de yer alan habere göre, yeni kurulan ortaklığın ilk projesi de enerjisini yenileyebilen, sıfır emisyonlu “Sonsuzluk Treni” oldu.

KARBON EMİSYONLAR KÜÇÜLECEK

Projeyle ilgili ayrıntılar henüz tam anlamıyla açıklanmasa da, trenin, enerjisini yenileyebilmek için yokuş aşağı eğimlerden yararlanıp fren bölümlerinden gelen enerjiyi kullanması bekleniyor. Enerjisi bittiğinde de yakıt ikmaline gerek kalmadan aynı şarjla madene kadar geri dönebilecek.

Nitekim konu hakkında açıklama yapan Fortescue CEO’su Elizabeth Gaines de benzer şeyleri söyledi. Gaines, “Trenin yokuş aşağı gittiği bölümlerde elektriğinin yenilenmesi; yenilenebilir enerji üretimi ve yeniden şarj altyapısının kurulması ihtiyacını ortadan kaldıracak ve bu da onu demiryolu operasyonlarımızdaki dizel ve emisyonları ortadan kaldırmak için verimli bir çözüm haline getirecek” dedi.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar