BIST10.276,88%0,67
USD32.3391%-0.12
EURO34,8040%0.05
ALTIN2.393,53%-0.14
Suç

Türkiye'nin Bebek yüzlü katili: Ali Kaya

Yabancı ülkelerde alıştığımız seri katiller zaman zaman ülkemizde de çıkabiliyor. Onlardan birisi de ‘Bebek yüzlü’ lakabıyla anılan Ali Kaya’ydı. Hikayesi, cinayetleriyle bir dönemin ilgi odağı olan Ali Kaya neler yapmıştı? İşte ‘bebek yüzlü katil’ Ali Kaya.

Abone OlGoogle News
06 Mart 2021 16:27

17 yaşında hapishanede

Ali Kaya çocuk yaşta hapishane ile tanıştı. Çeşitli suçlardan içeri girip çıkmışlığı vardı. Ancak cinayeti daha sonra işledi. Amcasını bıçaklayarak öldürdü ama kimse neden amcasını neden öldürdüğünü bilemedi.

Bebek yüzlü dediler

Temiz yüzlü biri gibi görünüyordu ama cezaevindeydi. O yüzden lakabı “bebek yüzlü katil” oldu. Ancak bebek yüzlü kahramanımızın macerası uzun sürecekti.

Rahat durmadı

Cezaevi macerası olaylı geçiyordu Ali’nin. Sürekli disiplinsiz davranıyordu bunun neticesinde de sürgün ediliyordu. Belki de bilerek yapıyordu disiplinsizliği, yeni insanlar yeni ‘avlar’ peşindeydi. Son olarak Silifke’ye sürülmüştü.

Disiplinsizliğe devam

Ancak Elazığ’da da rahat durmadı, sürekli olaylara karıştı. Akıl hastanesine yatırıldı ve ‘akıl sağlığı yerinde değildir’ raporu verildi ama 'Bebek Yüzlü', kapalı yerde duramıyordu. Rapor aldı ve hastaneden de öylece salıverildi.

Go to Alanya

Hastaneden çıkınca doğru Alanya’ya gitti. Bu sefer kafasında yeni hedefler vardı. ‘Ahlaksızlık’ yaptıkları sebebiyle biri pavyoncu, üç kişiyi öldürdü. Ancak bu cinayetler onu durdurmadı.

Gardiyanlar bile

Ali Kaya’yı durdurmak imkansızdı. Gencecik hayatını geçirdiği cezaevinin gardiyanları hedefine koyan Ali Kaya, Kemal Aksakal ve Hasan Askeroğlu'nu da sokakta yakalayıp öldürdü. Bu sefer Manisa Akıl Hastanesi’ne konuldu.

Hastanede de rahat durmaz

Bu defa da akıl hastanesinde cinayet işler. Kendisiyle aynı yere konan İzmir’de iki çocuğa tecavüz etmiş birini ‘adaleti’ sağlamak için öldürdü. Artık öldürmek onun için bir alışkanlık haline gelmişti.

Firar etti liste yaptı

Şanlıurfa Yarı Açık Cezaevi’nden firar eden Ali Kaya tesadüfen kontrol noktasında üzerinde sahte kimlikle yakalandı. Arama neticesinde bir ölüm listesi yaptığı ve listede ünlü işadamlarının da bulunduğu, çocukluğunda kendisine kötü davranan ve tacizcilerin bulunduğu görüldü

2012’ye kadar sessiz

2004’te cezaevine koyulan Ali Kaya 4 yıl sonra çıktı ve 2012’ye kadar sakin bir hayat sürdü. Ancak ‘sessizliğini’ bozdu ve tabancayla bir adamı öldürdü. Kaya, Gaziantep Cezaevi'ne girmeden önce ifadesinde şöyle dedi:

'Dört sene sonra geldim. Yine en kısa zamanda geri döneceğim. Günahkarlarla ve düşmanlarımla hesaplaşacağım. Görevimi başarıyla yapamadım fakat mutlaka yapacağım. Toplumu kötü insanlardan temizleyeceğim.'

Firar etti ama…

'Toplumu kötü insanlardan arındırmaya' ant içen Kaya, birkaç gün önce Gaziantep H Tipi Cezaevi'nden 2014 yılında, açık görüş sırasındaki kalabalıktan yararlanıp refakatçi taklidi yapan Kaya, 3 metrelik cezaevi duvarından atlayıp izini kaybettirdi. Ancak birkaç gün içinde düzenlenen operasyonla yine üzerinde ölüm listesiyle Gaziantep merkezde yakalandı.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar