BIST10.276,88%0,67
USD32.3391%-0.12
EURO34,8040%0.05
ALTIN2.393,53%-0.14
Suç

Türkiye hapishanelerinde işlenmiş cinayetler

Türkiye'de hapishaneler geçmişten bugüne mafya hesaplaşmasından, örgüt hesaplaşmalarına, kadın cinayetlerinden koğuş arkadaşının vahşice katiline kadar pek çok cinayetin işlendiği yerler oldu.

Abone OlGoogle News
25 Şubat 2021 10:02

Topluca 5 kişi boğularak öldürüldü

Bayrampaşa Cezaevi'nde 9 Mayıs 1994'te tecavüz suçundan tutuklu olan 5 kişi, şişlenerek ve boğularak topluca öldürüldü.

Sabancı cinayeti sanığı öldürüldü

Sabancı cinayetinin sanıklarından DHKP-C üyesi Mustafa Duyar 15 Şubat 1999'da Afyon E Tipi Kapalı Cezaevi'nde Karagümrük Çetesi mensuplarınca tabancayla vurularak öldürüldü.

Uyuşturucu anlaşmazlığından öldürüldü

Bayrampaşa Cezaevi'nde 26 Ekim 1999'da 57 kilogram eroinin ticaretini yaptığı gerekçesiyle tutuklanan Ecevit Sütçü, uyuşturucu anlaşmazlığı yaşadığı Vedat Şahin, Muhammet Dağ ve Kadir Kurt adlı mahkumlar tarafından şişlenerek öldürüldü.

Koğuş arkadaşını boğdu, gözlerine tahta çaktı

Niğde Kapalı Cezaevi'nde 11 Haziran 2003'te tutuklu olarak bulunan Mahmut Bilgiç, cinayet hükümlüsü koğuş arkadaşı İlhan Elbaş'ı boğarak öldürdü, sonra da gözlerine tahta ve çivi çakıp vücudunu jiletle kesti. Bilgiç'in daha önce yattığı Aksaray Cezaevi'nde de biri dayısı olan 2 mahkumu daha öldürdüğü ortaya çıktı.

Gardiyanlar öldürdü

Metris Cezaevi'nde 8 Ekim 2008'de dergi satması nedeniyle örgüt üyeliğiyle suçlanarak tutuklanan Engin Çeber, gardiyanlar ve hapishane yetkililerinin işkencesi sonucu öldü. İşkence görüntüleri hapishane kamerasına yansıyan Çeber'i öldürmek suçundan
4 yetkili ömür boyu hapis cezası aldı. 9 yetkili de çeşitli hapis cezalarına çarptırıldı.

Koğuş arkadaşı boğazını kesti

Yozgat E Tipi Cezaevi'nde 10 Şubat 2014'te hırsızlıktan hükümlü bulunan 21 yaşındaki Duran Ali Kütük, kavga ettiği koğuş arkadaşı Mustafa B. tarafından boğazı kesilerek öldürüldü.

Boğazını kesti, kanıyla duvara yazı yazdı

03 Mayıs 2014'te Ankara Sincan L Tipi Cezaevi’nde Burçin Aral, iki mahkumun daha yardımıyla cinayet suçundan hapishanede hükümlü bulunan Kürşat Avcu'yu boğazını camla keserek öldürdü. Aral, Avcu'nun kanıyla da duvara "Her canlı ölümü tadacaktır" yazdı

Oda arkadaşını cinsel organını keserek öldürdü

Tekirdağ T Tipi Kapalı Cezaevi'nde gasp ve yaralama suçundan tutuklu bulunan Ali K., 27 Temmuz 2014'te oda arkadaşı olan ve gasp suçundan hükümlü bulunan Nihat Yılmaz’ı, kesici bir aletle boğazı ve cinsel organını keserek öldürdü.

Maltepe Çocuk Cezaevi'nde dayaktan ölüm

Maltepe Çocuk ve Gençlik Cezaevinde 31 Ağustos 2014'te 15 yaşındaki Onur Önal, aynı koğuşta kaldığı M.Ö. (19) ve C.B. (17) tarafından dövüldü. Beyin kanaması geçiren çocuk 27 Eylül'de hayatını kaybetti. Hapishanede bulunan annesine ölümü bildirilmedi, anne oğlunun ölümünü medyadan öğrendi.

Sivas'ta "Pembe Oda"da cinayet

Sivas E Tipi Kapalı Cezaevi'nde 20 Mart 2015 cinayet hükümlüsü 33 yaşındaki Metin Avcı, kendisini ziyarete gelen eşi 29 yaşındaki Leyla Avcı’yı görüş sırasında boğazını meyve bıçağıyla keserek öldürdü. Cinayet eşlerin görüşmeleri için hazırlanan ve "Pembe oda"da gerçekleşti.

Koğuş arkadaşları döverek öldürüldü

18 Mayıs 2015'te Kayseri Cezaevi'nde adam yaralama suçundan dolayı hükümlü olan Dursun Çadır, iki koğuş arkadaşı tarafından dövülerek öldürüldü.

Kürkçüler'in bekleme salonunda cinayet

Adana'da 4 Mart 2016'da bir kişiyi öldürmekten cezaevinde bulunan oğlu Gökhan D'yi ziyarete gelen baba Müslüm D., oğlunun öldürdüğü şahsın yeğeni Mehmet Emin E. tarafından Kürkçüler Cezaevi'nin bekleme salonunda öldürüldü.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar