BIST10.276,88%0,67
USD32.3391%-0.12
EURO34,8040%0.05
ALTIN2.393,53%-0.14
Suç

Tarihin ünlü kadın seri katilleri

Seri katiller sadece erkeklerden değil, kadınlardan da oluyor. Bizler de kadın seri katillere Molatik olduk. İşte tarihin en ünlü kadın seri katilleri.

Abone OlGoogle News
24 Şubat 2021 17:46

Elizabeth Bathory

Kendisi tarihin en kanlı seri katilleri arasında gösterilmektedir. 650’ye yakın insanı öldürüp kanlarında duş almıştır. Sadomazoşist yapısını cinayetlerle tatmin etmiş, ölümü de bir o kadar korkunç olmuştu.

Williamina Minnie Dean

Bakıcılık yaparak hayatını idame ettiren Williamina Minnie Dean’in bilinmeyen yönü dehşet saçıyordu. Evlilik dışı doğan bebekleri evlatlık ediniyordu, bu duruma da “Bebek Tarımı” deniyordu 1800’lü yıllarda. O dönem evlatlık edinilen bebeklerin kaydedilmesi kuralı yoktu. Williamina Minnie Dean de bunu ‘fırsata’ çevirdi. Bebekleri büyütmek yerine onları öldürdü. Bilinen 3 cinayete imza attı ancak birçok bebeği bu yöntemle öldürdüğü sanılıyor.

Dorothea Puente

Pansiyon işleten bir kadındı Dorothea Puente. İşletmesinde genellikle evsiz, hasta ya da sorunlu insanları kabul ediyordu. Tabii bunu iyilik olsun diye değil paralarına konmak için yapıyordu. Konuklarını öldürüp imzalarını taklit ederek paralarına konuyordu. 27 Mart 2011'de hücresinde ölü bulundu.

Belle Guiness

Hırsının kurbanı olan bir kadın Belle Guiness gazetelere ilan verip koca buluyor, sonra onları öldürüp paralarına konuyordu.

Delphine LaLaurie

Sosyetik bir isim olan Delphine LaLaurie işkecelerle kölelerini öldürüyordu. Evinin mutfağında çıkan yangın sonrası bütün cinayetleri ortaya çıkmıştı.

Enriqueta Marti

Aşk iksiri elde edebilmek için cinayetler işlemiş, öldürdüğü çocukları kaynatarak onların kemik, yağ ve kanlarından çeşitli aşk iksirleri ve koca karı ilaçları hazırlayıp pahalı bir fiyata satıyordu. Bununla da kalmayıp zengin pedofililer için çocuk kaçırıp satıyordu. Zengin bir adam tarafından ihbar edilmiş, hapishanede diğer mahkumlar tarafından öldürülmüştür.

Beverley Allitt

Pediatri hemşiresi olarak çalıştığı çocuk yurdunda çocuklara insulin veya potasyum enjekte ederek kalp krizi geçirtiyor, bunları bulamazsa çocukları boğarak öldürüyordu. Neden cinayetleri işlediğini ise hiç bilinemedi

Mary Ann Cotton

Dört kocasını, bir sevgilisini, bir arkadaşını ve toplam 12 çocuğu arsenikle zehirleyerek öldürmüştü. İşlediği cinayetler yerel gazetelerin peşine düşmesiyle gün yüzüne çıkarıldı. Mary Ann 24 Mart 1873'te asılarak idam edildi

Aileen Wuornos

Yaşadığı çocukluk travmaları sonrası seri katile dönüşen Aileen Wuornos 5 kişinin katili olmaktan hüküm giymişti. 9 Ekim 2002'de idam edilen Wuornos, acılarla dolu yaşamının ardından geriye oldukça tartışmalı bir seri katil hikayesi bırakmıştı

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar