BIST9.722,09%0,80
USD32.5874%0.06
EURO34,9955%0.41
ALTIN2.423,73%0.02
Spor

Galatasaray Avrupa'da kimseye geçit vermiyor! Grubunu lider tamamlayabilecek mi?

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi E Grubu 5. hafta maçında konuk ettiği Fransa'nın Olimpik Marsilya ekibini 4-2 yenerek gruptan çıkmayı garantiledi. Aslan'ın namağlup lider durumda bulunduğu grupta ilk sırayı alacak takım 9 Aralık Perşembe günü İtalya'da oynanacak Lazio-Galatasaray maçıyla belli olacak.

Abone OlGoogle News
26 Kasım 2021 07:13

UEFA Avrupa Ligi E Grubu'nun 5. haftasında konuk ettiği Fransa temsilcisi Olimpik Marsilya'yı 4-2 yenen Galatasaray, son hafta maçları öncesi gruptan çıkmayı garantiledi.

Maçın ilk dakikalarında top daha çok konuk takımın kontrolünde kaldı ancak ilk ciddi pozisyonu 11. dakikada Galatasaray, Diagne ile yakaladı. Senegalli oyuncunun şutunda top direkten dönerken hemen bir dakika sonrasında Cicaldau'nun golüyle temsilcimiz 1-0 öne geçti. Sağ kanattan Feghouli ve Yedlin ile etkili olan Galatasaray, 30. dakikada Caleta-Car'ın kendi kalesine attığı golle farkı 2'ye çıkardı.

İkinci yarıda da iyi bir performans sergileyen Aslan, Feghouli'nin 64. dakikada bulduğu golle farkı 3'e çıkardı. Maçın 68. dakikasında Arkadiusz Milik'in attığı golle skor 3-1'e gelirken kalan dakikalarda konuk takım daha baskılı oynadı. Rakibine gol şansı vermeyen sarı-kırmızılılar 83. dakikada Babel'in ayağından bulduğu golle bir kez daha 3 fark yakaladı. Bu golden iki dakika sonra temsilcimiz Milik'in golüne engel olamadı. Kalan bölümde iki takım da tabelayı değiştirecek golü bulamadı.

Lider son maçta belli olacak

Galatasaray'ın namağlup lider durumda bulunduğu E Grubu'nda ilk sırayı alacak takım son maçta belirlenecek. Statü gereği ilk sırada gruptan çıkacak takım şubat ayında maç yapmayacak ve doğrudan son 16 turuna adını yazdıracak. İkinci olan takım ise UEFA Şampiyonlar Ligi'nde grubunu 3. bitiren bir takımla son 32 turu maçına çıkacak.

E Grubu'nda lider 9 Aralık Perşembe günü İtalya'da oynanacak Lazio-Galatasaray maçıyla belirlenecek. Grupta sarı-kırmızılılar 11 puanla liderliğini sürdürürken İtalyan ekibi ise 8 puanla ikinci sırada yer alıyor. İki takım arasında İstanbul'da yapılan ilk maçı temsilcimiz 1-0 kazanmıştı.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar