BIST9.693,46%1,77
USD32.5355%0.02
EURO34,7190%0.09
ALTIN2.499,53%0.61
Spor

Messi'nin Barcelona'dan ayrılmasıyla ilgili şaşırtan iddia

21 yıllık Barcelona kariyerini noktalayarak PSG'ye transfer olan Lionel Messi'nin Katalan ekibinden ayrılmasıyla ilgili çarpıcı bir iddia ortaya atıldı. La Liga Başkanı Javier Tebas, Messi'nin Barcelona'dan ayrılışının engellenebileceğini öne sürdü.

Abone OlGoogle News
12 Eylül 2021 12:12

La Liga Başkanı Javier Tebas İspanyol basınına verdiği röportajda, Arjantinli yıldız Lionel Messi'nin Barcelona'dan ayrılığına dair dikkat çeken iddialarda bulundu.

Barcelona Başkanı Joan Laporta, 34 yaşındaki Messi'nin takımdan ayrılmasıyla ilgili olarak, ""Messi'nin ayrılmasıyla ilgili her şey La Liga'nın FFP kurallarıyla alakalı. Messi ile anlaşsak bile kontratını resmi hale getiremiyorduk. Messi kalmak istedi, biz de kalmasını istedik. Bu önemliydi. Tüm görüşmelerden sonra rakamlara baktık ve 'yeter' dememiz gereken bir zaman geldi. Messi'yi takımda tutmak için Barcelona'nın işitsel ve görsel haklarını 50 yıl boyunca ipotek altına almam gerekirdi" şeklinde konuşmuştu.

Lionel Messi de ayrılığıyla ilgili, "Barcelona'da birçok iyi hatıram var. Ancak, ilk kez sahaya çıkmak bir rüyaydı. O anı hiç unutmayacağım. Ardından her şey harika oldu ama her şeyin başladığı o ilk anı hiç unutmayacağım. Bu kulüpten ayrılmak hayatımı tamamen değiştirecek. Barcelona'da devam edemedim. Ben, kulüp, Laporta; elimizden gelen her şeyi yaptık ancak La Liga izin vermedi" ifadelerini kullanmıştı.

"AYRILIK SEBEBİ EKONOMİK DEĞİLDİ"

Yaşanan bu gelişmelerin ardından suskunluğunu bozan La Liga Başkanı Javier Tebas, Messi'nin Barcelona'dan ayrılma nedeninin ekonomik olmadığını savundu.

İspanyol Sport'a geniş kapsamlı bir röportaj veren Tebas, Messi'nin gidişinin önlenebileceğini ancak Barcelona Başkanı Laporta'nın bunu yapmadığını savundu.

Tebas açıklamasında, "La Liga'dan birçok önemli isim ayrıldı. Guardiola, Ronaldo, Mourinho... Fakat içlerinde en acı vericisi Messi oldu çünkü şahsen benim için tarihin en iyisi. Böyle ayrılmayı hak etmedi. Gidişi engellenebilirdi. Bunu Laporta ile şahsi olarak, telefonla ve yönetimsel bazda görüştüm. Sebep ekonomikse çözümler bulabileceğimizi söyledim. Eğer neden başkaysa ona bir şey diyemem. Barcelona'nın sezon sonunda açıklayacağı mali tablolarla Messi'nin kalıp kalamayacağını net olarak öğreneceğiz ancak kesin olarak biliyorum ki, ayrılığı ekonomik nedenlerden değildi" ifadelerini kullandı.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar