BIST10.642,60%-0.43
USD40.5544%-0,35
EURO47,6626 %-0.36
ALTIN4.352,20 %-1.39
Spor

İşte Bundesliga'nın başlangıç tarihi

Koronavirüs salgını nedeniyle askıya alınan liglerin başlangıç tarihleri belli olmaya başlıyor. Normalleşmeye dönmeye çalışan Almanya'da Bundesliga'nın 9 Mayıs'ta kaldığı yerden devam edeceği belirtildi.

Abone OlGoogle News
21 Nisan 2020 11:46

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs nedeniyle durma noktasına gelen Avrupa futbolu yeniden harekete geçiyor. UEFA ile koordineli hareket eden üye ülkeler tek tek lig takvimlerini belirliyor. Almanya Kulüpler Birliği (DFL) Başkanı Christian Seifert, Bundesliga ve Bundesliga II'de dokuz hafta kaldığını hatırlatarak, ligleri mayıs ayı başında başlatarak haziran sonunda bitirmeyi planladıklarını söylemişti.

Bild'in okurlarına son dakika olarak aktardığı habere göre liglerin 9 Mayıs tarihinde başlaması planlanıyor. Alman politikacı Markus Soder, alınacak sıkı önlemler ve bazı koşulların oluşması halinde 9 Mayıs'ta sezonun yeniden başlaması için çalışma yapılabileceğini iletti. Yapılan çalışmada, maçların seyircisiz ve stadyumlara sadece 239 kişinin alınması ile ilgili bir plan ortaya çıktı. Buna göre oyuncular, antrenörler, doktorlar, TV yayıncıları dahil olmak üzere sahada ve çevresinde 122 kişi olacak. 4 top toplayıcı ile beraber yine güvenlik ve gazeteciler dahil 113 kişiye daha izin verilebilecek. 

BUNDESLIGA GÜNCEL PUAN DURUMU

Bundesliga'da lider Bayern Münih ile birlikte diğer takımlar sosyal mesafe kurallarına dikkat ederek bu hafta antrenmanlara başlamıştı.

Avrupa'da ligler ne zaman başlayacak?

UEFA’da 21 Nisan Salı günü yapılacak bilgilendirme toplantısı ve 23 Nisan Perşembe günkü yönetim kurulu toplantısında liglerin takvimleri ele alınacak. Ülkelerin son durumları konuşulacak. En erken tarih olarak 9 Mayıs’la Almanya öne çıkarken, Belçika ve İskoçya’nın ligi tescil edip bitirme planları masaya yatırılacak. Belarus’a da devam etmesiyle ilgili sorular sorulacak.

İşte planlanan tarihler

Premier Lig: 8 Haziran

Championship: 16 Mayıs

Almanya Bundesliga: 9 Mayıs

Fransa Ligue 1: 17 Haziran

Hollanda Eredivisie: 19 Haziran

Portekiz Liga NOS: 5 Haziran

Avusturya Bundesliga: 15 Mayıs

Yunanistan Süper Lig: 28 Mayıs

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar
Bu habere henüz yorum yapılmadı.
İlk yorum yazan siz olun!