BIST9.915,62%2,05
USD32.509%-0.09
EURO34,7760%-0.56
ALTIN2.438,67%0.10
Spor

Biz baştan yanlış yaptık!

İtalya maçının ardından Galler yenilgisi de gösterdi ki; biz EURO 2020'ye hiç iyi hazırlanmamışız.

Abone OlGoogle News
16 Haziran 2021 21:48

Açıkçası bu akşamki Galler yenilgisi benim için sürpriz olmadı. Her ne kadar maç öncesi milli duygularla, yazmaya elimiz gitmese de bu maçtan en fazla 1 puan çıkarabileceğimizi düşünüyordum.

Keşke yanılsaydık. Aslında İtalya maçındaki görüntü bu şampiyonada ne yapabileceğimizin ipuçlarını verdi.

Ancak yaşanılan hüsranı sadece 2 maçta yapılan hatalara bağlamak doğru olmaz. Biz bu işin başında yanlış yaptık.

Yanlış kadro seçimi, (Aday kadrodan bahsediyorum) yanlış planlama, yanlış analiz, yanlış tercihler. 

Tabi bunların içinde hak edene formayı vermemek de var. Maaelesef Şenol hoca, aday kadroyu belirlerken duygularıyla hareket etti. Öyle ki Süper Lig'de geçen sezon başarılı olan bir çok oyuncunun yerine takımlarında oynamayan, formsuz ve yorgun olan futbolcuları seçti.

"Ama bizi bu çocuklar EURO 2020'ye taşıdı" derseniz yanlışa düşersiniz. İşte Şenol hoca, hem aday kadroyu hem de maç kadrolarını belirlerken bu hataya düştü.

İsim isim yazmaya gerek yok. İtalya ve Galler maçlarında bazı futbolcuların bu şampiyonayı kaldıramadığı açıkça görüldü.

Şenol hoca, yanlış oyuncu tercihleri ve yanlış taktikle yaşadığımız hüsranın zeminini hazırladı. Şimdi sormak istiyorum; Halil Dervişoğlu'nun, Kerem Aktürkoğlu'nun, İrfan Can Kahveci'nin ilk 11'de yerleri yok muydu ? Aday kadroya davet edilmeyen Salih Uçan, EURO 2020'de oynamayı hak etmedi mi?

Biz bu şampiyonaya hem fiziksel hem  psikolojik açıdan iyi hazırlanmamışız. (Herhalde Şenol hocanın şampiyona öncesi İtalyan basınına verdiği röportajda "Geçen sene olsaydı. Bizim için daha iyi olacaktı" demesinin nedeni buydu) Rakipleri iyi analiz etmemişiz. Öyle olmasaydı, hem İtalya maçına hem de Galler maçına bu 11'lerle çıkmaz, çaresizleri oynayamazdık. Soracak olursanız; ben bu başarısızlıkta büyük payı Şenol hocaya çıkarırım. Maalesef bu şampiyonaya iyi hazırlanmamış ve takımı iyi hazırlayamamış. Birçok futbolcu da iyi hazırlanmamış. Resmen hayal kırıklığına uğradık.

 

 

 

 

 

 

 

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar