BIST10.891,42%0,18
USD32.9477%35.7487
EURO35,7982%42.3152
ALTIN2.529,05%0.85
Spor

Aziz Yıldırım adaylığını açıkladı: Şampiyon yapmaya geliyorum!

Fenerbahçe Başkanlığına aday olan Aziz Yıldırım, basın toplantısında açıklamalarda bulundu. 3 yıllığına göreve talip olduğunu belirten Yıldırım, "hükümet destekli" iddialarına "Atatürkçüyüm" diye yanıt verdi. Mourinho ile ilgili konuşan Aziz Yıldırım, ''seçimi kaybedersem transfer parasının yarısını ödeyeceğim.'' dedi.

Abone OlGoogle News
15 Mayıs 2024 14:08

Fenerbahçe'de başkanlık yarışı kızıştı. Gözler yeterli çoğunluk sağlanmadığı takdirde 8-9 Haziran'da yapılacak Olağan Seçimli Genel Kurulu'na çevrildi.

Geçtiğimiz günlerde aday olacağını açıklayan eski Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, bir otelde düzenlediği basın toplantısında neden aday olduğunu ve göreve gelmesi halinde neler yapacağını anlattı:

"6 yıl önce biz giderken 'Aziz Yıldırım gitti, Türk futbolu kurtuldu' dediler. Şimdi de 'Aziz Yıldırım gelsin kurtarsın' diyorlar. Böyle bir memleket. Kimseyle kavga etmeyeceğiz ama benimle kavga ederlerse, o zaman ederim. Derdim Fenerbahçe'nin şampiyon olması.

"Fenerbahçe'de bazı sıkıntılar var, onu gördüm"

Neden başkanlığa aday olduğumu söyleyeyim. Hiç niyetim yoktu, para da kazanıyorum. İşler tıkırındaydı. Ama Fenerbahçe'de bazı sıkıntılar var, onu gördüm. Bir şeyler yapmamız lazımdı. Herkes, 'sen varken aday olmayız' dedi. Bu yüzden aday olmaya mecbur kaldım.

"12 milyar TL borç var"

1 Milyar 950 Bin TL borç bıraktım. Yarısı döviz karşılığıydı. O borç için bankalarla anlaştılar TL olarak 4 Milyar borç var. Diğer borçlarla 12 Milyar TL borç var! 630 Milyon € borç vardı, gösterdi. Ülker ile birlikte stadın yanına konutlar yapacaktık ve satacaktık. Her şeyin anlaşması yapıldı. Fenerbahçe 70 Milyon €, Ülker 70 Milyon €, Emlak Konut %20 pay alacaktı. Arsa gitti ama Murat Ülker kağıt üzerinde tutuyor. O borç yok şu an. 51 Milyon € borç yok ama 630 Milyon €'nun içinde gösterdik o zaman. Bizim bıraktığımız borç 400 Milyon €'ydu, bunu açıkladım. 50 Milyon €'ya oyuncu sattınız, devlete gittim ve kanun çıkarttım vergi iadesi aldık. Onu da çıkarınız 300 Milyon €! Bana da eski yönetimden kalan borç vardı, kaldı 200 Milyon €! Daha da konuşsa alacakları çıkacak diyorlar, evet öyle. 

"6 sene lig şampiyonu oldum"

'20 sene başkanlık yaptım, 6 sene lig şampiyonu oldum. Zor günlerde olduk hem de. Hiçbir zaman 'para yok' demedik. Şu anda faizlerle birlikte 4 milyar TL borç var, diğer borçlarla birlikte 12 milyar TL toplam borç var. 2018'deki kitapçıkta gösterdim. Ülker ile beraber bir arsa vardı stadın yanında, oraya konutlar yapıp satacaktık. Anlaşmalar tamamdı. O arsadan dolayı Fenerbahçe 70 milyon euro pay alacaktı.

 "Bu hafta Galatasaray derbisini kazanacağız"

Özellikle bu sezon seçimin saha içini etkilemesi adına Ocak 2024'ten bu yana sükunet çağrısı yaptım. Camiayı futbol takımının arkasında olmaya davet ettim. Bu hafta Galatasaray derbisini kazanacağız ve yeni süreç başlayacak. 2018 şampiyonluğumuz seçim sürecine kurban edildi, ben bunu yapmadım. Hiçbir seçim, şampiyonluktan önemli değildir. İnşallah bundan sonra seçim uğruna hiçbir kupalar, madalyalar feda edilmez. Bugün karşınızda şampiyonluk avantajının rakibimizde olması üzüntüsüyle bulunuyoruz. Bu hafta Galatasaray derbisini kazanacağız ve yeni süreç başlayacak.

Mevcut başkan 'Ben başkan olduğum sürece Fenerbahçe'yi şampiyon yapmayacaklar' dedi. Bu ne demek? Ali Koç başkan olduğu sürece Fenerbahçe şampiyon olamayacak demek. Bizi kim şampiyon yapmak istemiyor? İktidar mı, devlet mi, hakemler mi, TFF başkanı mı? Eğer bunların hepsi birbirine bağlıysa alttan yukarı gitmeyeceğiz, yukarıdan söyleyeceğiz. Hükümet ayrı, devlet ayrı. Biz devletle kavga edemeyiz ama haklıysak hükümetle mücadele ederiz. FETÖ mücadelesinde yan yanaydılar, mücadele ettik. Açık olacağız. Fenerbahçe camiası büyüktür, bu büyüklüğün altında herkes ezilir. Birlik beraberlik olursa. Olmazsa onlar bizi ezer.

"Ben kimsenin adayı değilim"

Twitter'da yazıyorsunuz, ben Twitter'ı okumuyorum. Benim trollüm de yok. Ben kimsenin adamı değilim. Ben Fenerbahçe'nin adamıyım. Ben hiçbir partiyi tutmam. Girsem bu zamana kadar girerdim partiye. 'Hükümet destekli' diyorlar. Yok öyle bir şey. Ben Atatürkçüyüm. Ben laik, cumhuriyet insanıyım.

"Çocukları kurtarmalıyız"

Ben bir laf üzerine geliyorum: 'Ben varken bizi şampiyon yapmayacaklar.' lafı üzerine geliyorum. Çocuklar ağlıyor, öyle diyorlardı... Çocukları kurtarmalıyız! Benim kızım geliyor, maç oynanıyor... Fenerbahçe 0, karşı takım 1. Maçı sordu, "1-0 galibiz" dedim. Sonra baktı 'Neden yalan söylüyorsun?' dedi. Çocuklar kazananın yanında olmak istiyor. Onların aşkı için şampiyon olmamız lazım. Ali Bey de seçilebilir ancak yanlışlardan ders almalıyız. Fenerbahçe'nin borcundan fazla alacağı var! Bunu mahkemede çözemezsin, masada çözeceksin! Büyük alacağımız var, bunu inşallah çözeceğiz.

"3 sene için geliyorum"

72 yaşındayım, 3 sene için geleceğim! Daha fazlasını yapamam! 'Yap' deseniz bile yapamam.

"Mourinho ile 2 saat görüştük"

Jose Mourinho ile iki saat konuştuk. Konuşmaları sürdürmek için arkadaşları menajerleri ile devam edecek. Biz ne para, ne transfer konuştuk. Konyaspor maçını izlediğini söyledi. Bir aday telefonla konuşmuş. Mevcut başkan menajer göndermiş. Üç tane şey...

"15 Milyon euro verilir mi?' diyorlar Ya sana ne kardeşim?"

Şimdi diyorlar 'Mourinho'ya 12 alıyor, ekibiyle beraber 15 milyon euro. 15 Milyon euro verilir mi?' Ya sana ne kardeşim? Jose Mourinho şartlarda anlaşırsak gelecek. Ama rahat bırakmıyorsunuz, burayı takip ediyor. Suudi Arabistan'a gitmiyor, rahat olun! Bahreyn'e iki konferansa gidecek, 2 milyon $! Anlayın yani değerli basın, olumlu olun.

"Mourinho'nun parasının yarısını ödemeyi da taahhüt ediyorum"

Takım iyi, Fenerbahçe iyi. 4-5 tane oyuncu alırsınız. Ama başına takımı güçlendirecek, yönlendirecek insanlar lazım. Parasal olarak da sıkıntı yok. Yönetime teklifim; 9 Haziran'da seçim olacak. Eğer onlar da Mourinho ile çalışmayı düşünüyorlarsa, bizden konuyu yürütecek arkadaşlarla beraber gidip beraber imzayı atsınlar. Ben seçilirsem benimle devam eder, o seçilirse onunla devam eder. Ben seçimi kaybedersem Mourinho'nun parasının yarısını ödemeyi da taahhüt ediyorum!'

"Şartlarda anlaşırsak gelecek"

'Mourinho konusunda basın ikiye ayrılmış. Çok değişmiş basın ya, çok acayip. Ayıp... Adamın geldiği yok, konuşuyoruz. Şartlarda anlaşırsak gelecek. Ama rahat bırakmıyorsunuz ki. Arabistan'a gitmiyor, gözümüz aydın olsun. Paraya ihtiyacı yok adamcağızın. Olumlu olun, algı yapmayın.'

Banka borçlarına dikkat çekti

Fenerbahçe'nin üzerinde ölü bir toprak var. 4 sene bizden, 6 sene de üstüne 10 senedir bir ölü toprak var. Bunu, imece usulüyle hep beraber kaldıracağız. Banka borcunu muhakkak kapatacağız. Tüm borcu kapacağım demiyorum. Borç kapatmaya değil şampiyon olmaya geliyoruz.

Zengin adam dışarıda kalsın para versin. İçeride olursa çalışmaz. Murat Ülker'e aday ol, beni de listene yaz dedim. Ferit Şahenk'e de aynısını dedim. İşleri güçleri var.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar