BIST9.455,45%-0,73
USD32.5891%0.18
EURO34,8042%0.34
ALTIN2.498,49%0.56
Siyaset

Çıktığı “helalleşme” yolunda şarampole yuvarlandı! Cumhuriyet cephesinden Kılıçdaroğlu’na savaş

“Helalleşme” çıkışında bulunan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, reklam kokan bu hareketi nedeniyle kendi solak cephesinden bile tepki görmeye devam ediyor. Tepki zincirinin son halkasına ise Cumhuriyet yazarı Işıl Özgentürk eklendi.

Abone OlGoogle News
22 Kasım 2021 16:19

Cumhuriyet yazarı Işıl Özgentürk, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun gündeme getirdiği 'helalleşme' tartışmalarına dair değerlendirmede bulundu.

Özgentürk, Kılıçdaroğlu'nun "helalleşme" açıklamalarının ardından başlayan tartışmalara değindi. Özgentürk, Kılıçdaroğlu'na "Helalleşmek değil hesaplaşmak istiyorum!" sözleriyle itiraz etti.

“Keşke helalleşmek yerine hesaplaşma istenseydi”

Özgentürk yazısında, "Dostlar bugünlerde herkesin dilinde bir helalleşmedir gidiyor. Ortaokulda din dersine gelen hoca helalleşmeyi bize “Bir insanın ölürken ya da ölüme yakın zamanlarda, yaptığı kötülükler için kötülük yapılandan af dilemesi” diye öğretmişti. Tıpkı bayramlarda kurban kesip kurban kanını alnına sürerek günahlardan arınmak gibi. Yani tuzak bir sözcük. Keşke helalleşmek yerine hesaplaşma istenseydi ve bunun için yola çıkılsaydı. Çünkü yeryüzünde hiçbir devlet ya da iktidar masum değildir. Masum olanlar sadece mağdurlardır. Şili ve Arjantin’de kalabalıkların önünde mağdurlarla suç işleyenler birebir yüzleştiler! Bizde ise ünlü bir işkenceci Mehmet Eymür göğsünü gere gere “Evet işkence yaptık” dedi. “Devlet için yaptık” dedi. “Bazıları çok dayanıklı olduğu için yaptık” dedi. Ve ne iktidar ne muhalefet partilerinden çıt çıktı. Yani dostlar hep birlikte bir bataklıkta usul usul batmaktayız. Üstelik şimdilik bize uzanan herhangi bir dal yok. Tek gücümüz birbirimize sımsıkı sarılmak ve birden hep birlikte fırlayarak bataklığın öbür tarafına geçmek. Ya geçeriz ya da boğulur gideriz. Karar bizim." ifadesini kullandı.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar