BIST9.474,54%-0,53
USD32.6017%0.22
EURO34,8173%0.38
ALTIN2.504,39%0.80
Siyaset

Engin Altay’ın göz doktoruna gitme vakti gelmiş! “HDP-PKK iddiaları var, ben görmedim”

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, ittifak ortakları HDP’nin terör örgütü PKK ile olan ilişkisini görmezden gelen skandal açıklamalarda bulundu.

Abone OlGoogle News
21 Kasım 2021 20:35

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, partisinin ittifak içinde olduğu HDP ile ilgili açıklamalarda bulundu. "HDP'yi terör örgütü olarak görmüyorum" diyen Altay, "HDP'nin PKK ile ilişkisi varsa minimalize etmesini ben de isterim. İddialar var, gördüğüm bir ilişki ben bilmiyorum." diye konuştu.

Altay, TV100 ekranlarında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Aynı tiyatro: Demirtaş’a özgürlük çağrısı

Açıklamasında partisinin ittifak içinde olduğu HDP ile ilgili görüşlerine yer veren Altay, "Biz HDP'yi terör örgütü görmüyoruz. Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala'nın cezaevinde tutulmasını doğru bulmuyoruz. Bu konularda açık ve cesuruz." ifadesini kullandı.

“HDP’nin pkk ile ilişkisini görmedim”

Terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın heykelini dikmek isteyen Selahattin Demirtaş'ı ve Kandil'e selam gönderen Pervin Buldan'ı görmezden gelen CHP'li Altay, şu ifadeleri kullandı:

"HDP'nin PKK ile ilişkisi varsa minimalize etmesini ben de isterim. İddialar var, gördüğüm bir ilişki ben bilmiyorum. Bir siyasi partinin terör örgütüyle ilişkisi olmamalı."

"HDP terör örgütü değil meşru bir siyasi partidir"

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, partisinin ittifak içinde olduğu HDP ile ilgili açıklamalarda bulundu. "HDP'yi terör örgütü olarak görmüyorum, Selahattin Demirtaş'ın cezaevinde olmasını doğru bulmuyorum." diyen Altay, "HDP'nin PKK ile ilişkisini minimalize etmesini ben de isterim. Eğer bir ilişki varsa. İddialar var, gördüğüm bir ilişki ben bilmiyorum." diye konuştu.

Hem yoğurdum ekşimesin, hem ayranım dökülmesin!

Altay, sözlerini şöyle sürdürdü:

“HDP 6 milyon oy almış en az AK Parti kadar, MHP kadar, CHP kadar İyi Parti kadar legal bir siyasi partidir, meşrudur. PKK da Türkiye Cumhuriyet için bir tehdittir, eli kanlı terör örgütüdür, bertaraf edilmelidir.”

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar