BIST9.716,77%-0,05
USD32.5489%0.04
EURO34,9369%-0.10
ALTIN2.439,36%0.13
Siyaset

Bakın Çavuşoğlu ile el sıkışan o isim kim… ABD onu iyi tanır! “Keşke beni değil Arife’yi bıraksalardı” demişti…

Taliban'ın Afganistan'da kontrolü ele geçirdikten sonra oluşturduğu yönetimin Dışişleri Bakan Vekili Emirhan Muttaki, bugün Ankara'da… Yanında bulunan isimlerden Afganistan İstihbarat Müsteşarı Molla Abdülhak Vasık ise aslında Müslümanlar tarafından iyi tanınan bir isim…

Abone OlGoogle News
14 Ekim 2021 17:54

 Akittv.com.tr  Haber Merkezi 

Muttaki liderliğindeki Taliban heyeti, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun daveti üzerine Doha üzerinden Türkiye'ye geldi.

Önce İstanbul'a, oradan da tarifeli uçakla Ankara'ya geçen heyet, Dışişleri Bakanlığı'nda görüşmeler yaptı.

Emirhan Muttaki’nin heyetinde bulunan bir isim ise dikkat çekti. O isim Afganistan İstihbarat Müsteşarı Molla Abdülhak Vasık.

Molla Abdülhak Vasık özellikle Afganistan’ı ve savaşı takip eden Müslümanlar tarafından iyi tanınan biri. Molla Abdülhak Vasık savaş sırasında ABD işgalci kuvvetlerine esir düşerek Guantanamo hapishanesine nakledildi.

Guantanamo’da yıllar geçiren ve çeşitli işkencelere maruz kalan Molla Abdülhak Vasık Taliban’ın bir ABD askeri olan teğmen Bergdahl’ı esir alarak ekrana çıkarması sonrası teğmen Bergdahl ile takas edildi.

 
 

Molla Abdülhak Vasık hapishaneden çıkar çıkmaz yaptığı ilk açıklamada Guantanamo’da işkence gören Müslüman kadın direnişçi Arife’yi anarak "keşke beni değil içerideki Afiye isimli kadını serbest bıraksalardı" demişti.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar