BIST9.548,09%-1,36
USD32.504%0.23
EURO34,5735%0.31
ALTIN2.499,04%0.64
Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu! Çevre ve Şehircilik Bakanlığının ismi değişti; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının isminin değişeceğini duyurdu.

Abone OlGoogle News
11 Ekim 2021 19:59

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası önemli açıklamalarda bulundu. Gündemdeki tüm konu başlıklarına değinen Erdoğan, Türkiye’nin iklim değişikliği ile vereceği mücadeleye ilişkin de dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın ismi değişiyor

“Yeşil Kalkınma devrimi ile etkin bir rol üstlenmekte kararlıyız” diyen Erdoğan, iklim değişikliği ile mücadele kapsamında Çevre ve Şehircilik Bakanlığının isminin değiştirilerek Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı olduğunu duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuya ilişkin açıklamaları ise şöyle:

Önümüzdeki dönem için yeşil kalkınma devrimini tüm çalışmaların merkezine yerleştirerek öncü ve etkin rol üstlenmekte kararlıyız. Hükümet olarak üzerime düşünleri yaptık, yapıyoruz. Yeşil Kalkınma devrimini de aynı samimiyetle milletimizin tavrına sunuyoruz. Her kesimden sürecin ülkemize külfetlerini asgari düzeyde tutacak bir yaklaşımla yürüteceğimiz bu tarihi projeye destek vermesini bekliyoruz. İklim değişikliği ve göç konusunda hayata geçirmeye planladığımız yeni yapısal düzenlemeleri sizlerle paylaşmak istiyorum. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yeni ismi Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği bakanlığı olarak değiştiriyor bünyesinde iklim değişikliği ve koordinasyon birimi kuruyoruz.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar