BIST9.722,09%0,80
USD32.6007%0.10
EURO34,9958%0.41
ALTIN2.426,91%0.15
Siyaset

Bakan Akar, KDP lideri Mesud Barzani ile görüştü

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) başkenti Erbil'de temaslarını sürdüren Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, eski IKBY Başbakanı ve KDP lideri Mesud Barzani ile bir araya geldi.

Abone OlGoogle News
19 Ocak 2021 16:33

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Irak ziyareti kapsamında Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler’in de yer aldığı heyetle Irak'ın başkenti Bağdat’ta gerçekleştirdiği temaslarının ardından dün akşam Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) Erbil kentine geçti. Bakan Akar ve Orgeneral Güler buradaki yoğun programlarına eski IKBY Başbakanı ve KDP lideri Mesud Barzani ile görüşerek başladı.

"Sorunlarımızı görüşme fırsatı bulacağız"

Erbil’de bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade eden Akar, “Hem Iraklı kardeşlerimiz hem bölge halkı hem de Türkiye için sorunlarımızı görüşme fırsatı bulacağız. Sorunları birlikte çözebileceğimize inanıyoruz” diye konuştu. Dün Bağdat’ta önemli görüşmeler gerçekleştirdiklerini dile getiren Akar, Irak Cumhurbaşkanı Berham Salih, Başbakan Mustafa El-Kazımi, Savunma Bakanı Cuma Anad Sadun El Cuburi ve İçişleri Bakanı Osman Ali Ferhud El Ganimi ile bir araya geldiklerini hatırlattı. Görüşmelerin son derece olumlu geçtiğini vurgulayan Akar, “Karşılıklı olarak genel ve bölge güvenliği konularında görüş alışverişinde bulunduk” dedi.

Bakan Akar'dan DEAŞ mesajı

Irak’ta terör örgütü DEAŞ’a karşı önemli başarıların elde edildiğini belirten Akar, “Diğer terör örgütleriyle de mücadele ederek onları da etkisiz hale getirerek çok önemli başarı elde edeceğimizi düşünüyorum” ifadesini kullandı.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar