BIST9.693,46%1,77
USD32.5355%0.02
EURO34,7190%0.09
ALTIN2.499,53%0.61
Siyaset

İYİ Parti, Cumhur İttifakı’na katılacak mı? AK Parti cephesinden flaş açıklama

Reuters’a demeç veren AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, “İYİ Parti, Cumhur İttifakı’na katılacak” iddialarına ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Abone OlGoogle News
26 Kasım 2020 21:48

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Reuters ajansına demeç verdi.

Gündemdeki konulara ilişkin açıklamalarda bulunan Kurtulmuş, Joe Biden'ın başkanlığında ABD'yle ilişkilerin gerilmesini ve S-400'ler nedeniyle Türkiye'ye yaptırım uygulanmasını beklemediklerini söyledi. Kurtulmuş, Türkiye'yle iyi ilişkilerin ABD'nin çıkarına olduğu yorumunu yaptı.

“İYİ Parti, Cumhur İttifakı’na katılacak mı?”

İYİ Parti'nin Cumhur İttifakı'na katılacağı yönündeki iddialara da değinen AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, iki parti arasında temas olduğu iddialarını kesin bir dille yalanladı.

“Esas sınav burasıydı”

"Böyle bir konu bizim dışımızda gündeme gelen bir meseledir" diyen Kurtulmuş, şöyle devam etti:

"Milli konularda isteriz ki geniş mutabakat olsun. Ama Cumhur İttifakı ne kadar açık ve şeffafsa karşı ittifak da zaman zaman o kadar kapalı hareket ediyor. İyi Parti ve HDP tabanı nasıl bir araya gelecek ve hangi konularda mutabık kalabilecekler. Ya da CHP’nin ana gövdesini oluşturulan seçmeni HDP ile terörle mücadelede nasıl aynı zeminde buluşacak. Esas sınav burasıydı. Biz milli konularda gerçekten Türkiye’nin geleceği ile ilgili konularda mutabakatı mümkün olduğu kadar genişletmek isteriz.

“İttifakın genişlemesinin Türkiye’ye katkısı olacağını düşünüyoruz”

Doğu Akdeniz'den Libya'ya, terörle mücadeleden Azerbaycan’daki mücadeleye kadar bu konudaki ittifakın genişlemesinin Türkiye’ye katkısı olacağını düşünüyoruz. Ama bu masa başında görüşme ve ittifaklarla değil, 15 Temmuz’da olduğu gibi temel meselelerde ortak noktaları genişletmekle olacak bir şey."

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar